Metiner, "Suriye ve PKK konulu seminerinde, Amerikan bayrağı altında Amerikan silahları ile Kürtçülük yapacaksınız. Suriye’nin iç işlerine karıştığımızı utanmadan arlanmadan yalan söylüyorlar. Peki AK Partiden önce Suriye iç işlerimize karışmıyor muydu? Kürtlerin nüfus cüzdanları bile yoktu. Ama siz hiç duydunuz mu PKK’nın Suriye’ye karşı savaştığını."dedi.

-"SİZLER KÜRTLERİN YÜZ KARASISINIZ, DÜŞÜN YAKAMIZDAN"

PKK’nın Kürtlerle ilgisi olmadığın savunan Metiner, şöyle devam etti:

"Siz Kürtlerin yüz karasısınız, düşün yakamızdan. Sizden utanç duyuyoruz. PKK saflarında savaşanların büyük çoğunluğu Türk orijinidir. Maksiast, lenininist ateist insanlardır. PKK ne zaman Kürt oldu ya? PKK’lı değilsen Kürt değilsin. Sizin gibi Kürt olacağımıza yerin dibine batalım. Seni tehdit ediyor. Kimi tehdit ediyorsun? Kimin yurdunda kimi tehdit ediyorsun sen? Elinde silah var, belinde silah var Kürt halkına zulmediyorsun. 300 bin Kürt bu ülkeye sığındı. Nerden sığındı? Rojava dedikleri bölgeden de mi? Peki Rojava’ya nasıl sahip oldular?  Batının Türkiye’yi neden sevmediğine değinen Mehmet Metiner, "Biz Amerika’nın temsil ettiği kirli küresel sistemine karşı meydan okuyoruz. Asil mücadelemiz budur. Dikkat ederseniz hepsi Türkiye düşmanlığında birleşti.  Avrupa kendisine boyun eğmediğimiz için bizi sevmiyor. Biz batılı değiliz. Ne yürek kapılarımızı kapatırız ne de ulusal kapılarımızı kapatırız. Ekmeğimizi de yüreğimizi de bölüştürürüz. Vakti geldiğinde ki geldi güvenlik bölgesi oluştururuz. Bize sığınan kardeşlerimizi kendi evlerine dönmelerini sağlarız. Ey Kılıçdaroğlu senin gibi bir yalancı bir daha yeryüzüne gelir mi? Ha bu arada tekrar mahkemeye gidebiliriz. Yalancı dediğimiz için. İhtiyacın varsa sana üç-beş kuruş veririz."

-"BU HALK SİZİ GÖMECEK"

Mehmet Metiner, Adıyaman Barosunun da birleştini belirterek, "Bu halk sizi gömecek. İsrail ne kadar rahatsız , Adıyaman Barosu da rahatsız. Kandil bir basın bildirisi hazırlayacak, Diyarbakır Barosuna gönderecek kendi arka bahçesine. Diyarbakır Barosunun PKK ağzıyla hazırladığı bildiri Adıyaman Barosu tarafından imzalanacak, bunu bir bedeli olacak bedeli. Savaş ve barış ile Kürt ve Türk kelimelerine dikkat edin. Türkiye’nin Suriye’de ne işi var diyenlere dikkat edin. Kim savaş diyorsa bu ülke ile bağlarını koparmış insandır. Kim barış diyorsa, neyin barışı. Barış hemen diyorlar. Türkiye Terör örgütü ile mücadele ediyor savaşmıyor.”şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha