Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nde öğrenim gören öğretmen adayları Yrd. Doç. Dr. Ruhan KARADAĞ’ın danışmanlığını yürüttüğü Topluma Hizmet Uygulamaları dersinde köy çocukları için topladıkları 1500 kitabı Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yasin DOĞAN’ın da katılımı ile Kâhta İlçesi Salkımbağı Köyü İlkokulu’na bağışlayarak anlamlı bir projeye imza attı. Yrd. Doç. Dr. Ruhan KARADAĞ, projeye ilişkin şunları söyledi:

“Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğretmen adaylarımıza toplumsal sorumluluk bilincini kuramsal ve uygulamalı olarak kazandırma, işbirliği yapma, dayanışma, etkili iletişim ve empati kurma gibi birtakım sosyal becerileri kazandırmayı hedefliyoruz. Bu proje ile de öğretmen adaylarının sosyal sorumluluk bilinci kazanmaları için köy çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik rol almasını sağlamaya çalıştık. Bu etkinlikle Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü olarak geçmişte öğrencilerimiz olan bugünkü öğretmenlere ve ilkokul öğrencilerine geleceğin öğretmeni olacak öğretmen adaylarımızla katkı sağlamak ve fakülte-okul işbirliğini artırmak istedik. Geçen yıl “Kalem Tutan Eller Üşümesin” kampanyasıyla köy çocuklarına eldiven bağışında bulunan adaylarımız bu yıl farklı bir projeyle fakülte ve köy okulları arasında köprüler inşa etmeye devam ediyor. İnsan kültürünün en büyük koruyucusu ve geleceğe taşıyıcısı olan kitap, bu seneki yardımımızın konusu oldu. Köy okullarındaki öğrencilerimizi okuduğumuz kitaplarımızla kucaklamak, aynı kitabı okuyan insanlar olarak benzer hedeflere yönlendirmek istiyoruz. Bu süreçte bağışladıkları kitaplarla çocuklarımıza ışık tutmaya, geleceğimizi aydınlatmaya çalışan ve kampanyaya bağışta bulunan tüm duyarlı bireylere teşekkür ediyoruz.”

Proje sonrası değerlendirmede bulunan Dr. KARADAĞ, projeye katılan öğretmen adaylarının yaşadıkları gurur ve mutluluğu dile getirerek bu tür projelerin devamının sağlanacağını belirtti.  

Editör: Adıyaman Haber