Yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanan Nemrut Dağı yolu, Karayolları 87. Şube Şefliği ekiplerince kar püskürtme aracı, rotatif grayder ve kepçe ile yapılann çalışma sonucu 6 kilometrelik yol  temizlenerek ulaşıma açıldı.

Kar nedeniyle her yıl yaklaşık 4 ay sezona kapanan Kommangene Krallığı'na ait 50 metre yüksekliğinde 150 metre çapındaki tümülüs ve dev heykellerin bulunduğu güneşin en güzel doğup battığı Nemrut Dağı, yolun açılmasıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Turizm yetkililerince yapılan açıklamada, geçen yıl yaklaşık 100 bin turistin ziyaret ettiği belirtilerek, altın elma ödüllü tarihi Nemrut Dağı’nda bu yıl turizm patlaması beklediklerini ifade etti.

-DÜNYA NEMRUT'A AKIN EDECEK

Dünya Kültür Mirası listesinde olan Nemrut Dağı’nın doğu ve batı teraslarında dev tanrı heykelleri bulunuyor. 2 bin yıl önce yapılan Tanrı heykelleri ve 50 metre yüksekliğindeki kırma taş yığınından uluşan tümülüs hala gizemini koruyor. Tümülüsün altında 3 mezarın bulunduğunu belirten arkeologlar mezarların açılması ile dünyanın buraya akın edeceği söylüyor.

Nemrut Dağı’nı ziyarete gelenler ayrıca Kommageneliler tarafından 2 bin yıl önce yapılan Karakuş Tümülüsü, 2 bin yıllık tek kemerli Cendere köprüsü, Arsemia Kalesi ve Su perisi köprüsünü görme imkanı buluyor.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha