Ramazan ayı olması münasebetiyle, hastaların iftar sonrası da sağlık hizmeti alabilmelerini sağlamak amacıyla Kahta Devlet Hastanesi poliklinik hizmet saatlerinde düzenleme yaptı. Bu kapsamda haftanın belirli günleri 17.00 – 20.00 Kadın Hastalıkları ve Doğum, 21.00 - 23.00 saatleri arasında ise Ağız ve Diş Sağlığı, KBB (Kulak Burun Boğaz), Göz Sağlığı ve Hastalıkları, Nöroloji, Dahiliye (İç Hastalıkları), Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon branşlarında hizmet verilecek. 
Yapılan düzenleme ile ilgili açıklamada bulunan Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, “Mübarek Ramazan ayının memleketimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Ramazan ayı vesilesiyle birçok vatandaşımız gündüz vakti oruçlu olduğundan hastaneye gelemiyorlar. Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün bazı uzman hekimlerimiz iftardan sonra 21.00-23.00 saatleri arasında hasta kabulü yapacaklar. Düzenleme ile özellikle akşam saatlerinde acil servisteki yoğunluğun önüne geçmenin yanı sıra, vatandaşların oruçluyken tetkik ve tedavi olma zorluğunu da ortadan kaldırmış olacağız.” dedi. 
Sağlıkta erişimi kolaylaştırmak için tüm imkânları kullandıklarını ifade eden Dost, çıtayı daha yukarılara taşımanın gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha