Kahta ilçesinin Karşıyaka Mahallesi Ariket bloklarında ikamet eden Yılmaz ailesi, engelli çocuklarına Allah’ın emanetleri mantığı ile bakıyor.

Yılmaz ailesinin 18 ile 30 yaşları arasında Mustafa, Ayşe, Remziye ve Mehmet adındaki engelli çocukları ile Rukiye adında bir çocukları daha var.

-“HEM CİĞERLERİM OLDUĞU İÇİN HEMDE ALLAH İÇİN BAKIYORUM”

Anne Medine Yılmaz, Allah’ın verdiğine şükrettiğini belirterek, 5 çocuğundan 4’ünün engelli doğduğunu ifade etti.

Anne Yılmaz, çocuklarının bakımını 32 yıldan beri tek başına baktığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Eşim çalışmadığı zamanlarda bana yardımcı oluyor. 31 yıldan beri evden ayrılamıyorum. 24 saat başlarında bekliyorum.31 yıldan beri bakıyorum. Ömrümü onlara verdim. Hem ciğerlerim olduğu için hem de Allah için bakıyorum. Demek ki Allah beni bu çocuklarla imtihan ediyor. Yüce Rabbim bana güç verdi ben de onlara bakıyorum. Allah bizi utandırmasın. Ne mutlu bize ki Allah bu çocuklarla bizi imtihan ediyor” diye konuştu.

Baba Hasan Yılmaz ise çocuklarına ellerinden geldiği kadarıyla bakmaya çalıştıklarını belirterek, “Allah bize bu çocukları bahşetti. Biz de onlara Allah’u Teâlâ'nın emaneti olarak bakıyoruz. Elimizden geldiği kadar mağdur etmemeye çalışıyoruz. Gücümüz yettiği kadar Allah’ın emanetlerine bakıyoruz.” dedi.


Kahta Kadın Ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş ise, Yılmaz ailesinin 5 çocuğundan 4’ünün engelli olduğunu öğrendiklerini kaydetti.

Kardeş, anne Medine Yılmaz’ın çocuklarına fedakarca baktığını öğrendiklerini belirterek, “Örnek bir aile. Anneyi de babayı da taktir ediyorum. Bu kadar sabırla engelli çocuklarına bakan ikinci bir aile bence zor bulunur. Büyük bir sabırla ve Allah’ın emaneti mantığı ile bakıyorlar. Bu nedenle Medine Hanımı yılın annesi seçtik. Anne ve babanın büyük zevkle çocuklarına bakması beni çok duygulandırdı. Bu güne kadar ilk defa böyle bir olayla karşılaştım.” diye duygularını dile getirdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha