Türkiye'de yaklaşık 25 bin başvuru içerisinde kabul edilen bin bir  proje içerisinde yer alan "İyiliğe Gönüllü, Sporla Daha Güçlüyüm" projesi ayrıca Adıyaman geneli kabul edilen 9 projeden biri oldu.

Proje Koordinatörü ve Okul Müdür Yardımcısı Ferit Kaya, yaptığı açıklamada, proje kapsamında 120 öğrenci etkinliklerde görev alıp katılım göstereceğini belirtti.

Eş zamanlı olarak risk grubunda bulunan öğrencilere de sportif eğitim verileceğini sporla daha güçlü bir kişilik kazanılması ve özgüven sağlanmasının hedeflendiğini ifade eden Kaya, "Ayrıca ağaç dikme etkinliği ve Safvan Bin Muattal ziyareti gezisi yapılıp cami içi ve etrafı temizlenecektir. Bu faaliyetler ile çocukların doğa ve toplumsal duyarlılığı arttırılıp, iyilik yapmanın vereceği mutluluk ile gelecekte de bu tür faaliyetleri yapmaya gönüllü olmaları amaçlanmaktadır." diye ifade etti.

Kahta Kaymakamı Saadettin Doğan ise, "Özellikle köy okullarının bu şekilde projelerde bulunması ve öğrenciler üzerinde iz bırakacağına inandığı bu etkinliklerin yapılmasından dolayı Damlacık Ortaokulu öğretmenlerini tebrik ediyorum başarılarınızın devamını diliyorum. " dedi.

Tanıtımın ardından okul bahçesinde Kaymakam Saadettin Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ. Halil Tunçmen, kurum amirleri öğretmenler ve öğrenciler tarafından fidan dikildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha