Kahta Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kahta Gazeteciler Cemiyeti Çaltılı Köyü İlkokulu öğrencilerine yardım programı düzenledi.

 Programa, Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Kahta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasin Çiçek , Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu ve Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kahta Gazeteciler Cemiyet Başkanı Kemal Kutlu, yaptığı açıklamada, Kahta Gazeteciler Cemiyeti olarak sosyal sorumluluk kapsamında bugün Çaltılı ilkokulundayız. Bizler bugün buraya niçin geldik, sizlerin yüzündeki tebessümü görmek, onu hissetmek ve bunu sevince dönüştürüp mutlu olmak için buradayız. Bizler mutlu olduk, sizlerinde mutlu olduğunuzu görmek bizlere yaptığımız işin önemini gösteriyor. İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği’nin kıymetli, hayırsever üyeleri  giyim, kuşam ve kırtasiye malzemelerini cemiyetimize gönderdiler. Bizlerde Kaymakamımıza müracaat ettik, sağ olsunlar  her programda olduğu gibi bugünde yanımızdalar bizleri şereflendirdiler. Kahta’nın her sorununda olduğu gibi bugünde yan yana, omuz omuza çalışıyoruz. Daha önce Kahta’nın Doğrusunda bulunan Güdülge Köyümüzde öğrencilere yönelik başlattığımız yardım programı ile başlamıştık. Daha sonra Kahta’nın güneyindeki Köseler Köyümüze program gerçekleştirmiştik kaymakamımız o günde bizlerle olmuşlardı. Bugünde ilçemizin kuzeyinde Çaltılı Köyünde beraber olalım diye gittiğimizde, hemen ”nerede, ne zaman olursa olsun sizinleyim, yeterki öğrencilerimize ihtiyaç sahiplerine yönelik program olsun ben elimden geleni yapmaya hazırım ” dediler diye konuştu.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen ise yaptığı konuşmada, Sevgili öğrenciler sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyuz. Yeri geliyor birlikte oluyoruz ben Kahta Gazeteciler Cemiyeti’ne böyle bir hayıra köprü oldukları için katkı ve destek sundukları için teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar, var olsunlar” Dedi.

Kahta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasin Çiçek de yaptığı konuşmasında, Vakıf olarak, öğrencilerimize, ihtiyaç sahibi ailelere gerek parasal olarak , gerekse kömür olarak elimizden geldiğince ihtiyaçlarında yanlarındayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, bu ülkede yaşayan herkesi sevdiğinin altını çizerek, şunlara kaydetti:

Biz sizleri çok seviyoruz bir kere herşeyin özü bu. Bu ülkede yaşan tüm insanları çok seviyoruz, tabi geleceğimizin teminatı siz olduğunuz için sizleri ayrı seviyoruz. Köylerimizde yaşayan insanları ayrı seviyoruz onlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Köylerde yaşamak zordur, kolay değildir. Büyük şehirlerde yaşayan insanlar köylerde üretilen buğdaydan ekmeğini yerler. Köylülerimiz olmazsa belkide ekmek yapacak buğday bile bulamayız. o yüzden köylerdeki insanlar geçmişine bağlı, geleceğiyle bağlantılı aynı zamanda ülkesinin en iyi şartlara ulaşması konusundada özünden, kültüründen, duasından, coğrafyasından ayrılmadan bir nevi yapıştırıcı gibi toprağına yapışmış. Tabi köylerimizdeki sizlerin yeri apayrı, bugün Kahta Gazeteciler Cemiyetimiz başta olmak üzere, İstanbuldaki derneklerlere, federasyonlara, iş adamlarıyla iletişime geçerek, gazetecilik görevleri yanı sıra sosyal sorumluluk projesi kapsamında köyündeki sizleri unutmayarak, sosyal düşünceleri yoğun bir şekilde kavurarak, ordaki insanların yardımlarını, sizlere olan aşklarını, muhabbetini aracı olarak sizlere aktarmaya çalışıyorlar. Bu yüzden onlara, Gazetecilik görevlerinin misyonları yanı sıra köylerindeki çocukları, gençleri unutmayarak, sosyal sorumluk projesi kapsamındaki sosyal sorumluluk faaliyetlerini de unutmadılar kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizleri çağırdılar geldik , bizlere teşekkür ettiler ama esasen biz onlara ve böyle düşünenlere canı gönülden teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize, müdürümüze, köylülerimize teşekkür ediyorum. Köyde yaşanlar gibi bende bir köylü çocuğuyum. Bugün cuma çok güzel bir gün, buradaki herkese teşekkürler ediyorum

 

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber