Kültür Merkezi’nde açılan sergide Ahmet Sula'nın yağlı boyalı kaligrafi eserleriyle şiirler sanat severlerle buluştu.

Başmüfettiş Sula, serginin açılışında yaptığı açıklamada ülkenin her tarafına giderek gençlerin daha hoşgörülü olması için  çalışmalar yaptığını söyledi. 

Geçmişini ve kültürünü bilen bir gençlik için mücadele ettiklerini belirten Sula 44. Sergisini Kahta’da açtığını belirtti.

Sula, şunları ifade etti:

“Adıyaman Güneşin doğuşunu ve batışını en güzel izlendiği mübarek bir toprak. Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, uygarlıkların beşiği verilen bir yerdir. Burada tek amacınız gençlerimizin gönüllerine dokunmak, bastığımız toprakların farkına varmak, onları bu şuur temelinin üzerine oturmaktadır. Sanatımızın felsefesi kendisinden daha değerlidir. Bunları evlere dekor olsun diye yapmıyoruz kültürümüzü inancımızı, medeniyetimizi paylaşıyoruz.”

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ise Ahmet Sula gibi değerli bir şahsiyet olduğunu ve kendilerini Kahta'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper ise Sula’nın çocukluk arkadaşı olduğunu, Sula’yı Adıyaman'a davet etmekten gurur duyduklarını ifade etti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha