HÜDA PAR Kahta İlçe Başkanı İrfan Demiral, Kahta’daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek, HÜDA PAR Kahta İlçe Başkanlığı Yerel Sorunları Tespit Komisyonu tarafından tespit edilen sorun ve taleplerin görüşüldüğü bir basın toplantısı düzenledi.

Başkan Demiral, toplantıda yaptığı konuşmasında, "Karşılıksız iyilik yapmaya devam" sloganıyla Kahta’da halkın sorun ve taleplerinin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Parti olarak Kahta’nın ve vatandaşların menfaatine olan her türlü çalışmanın ve yatırımın destekçisi olacaklarının altını çizen Demiral, şöyle devam etti:

"Bu doğrultuda parti içerisinde 3-5 arkadaşımızdan oluşan bir komisyon oluşturduk. Bu arkadaşlarımız Kahta şehir merkezinde vatandaşlarımızla birebir görüşerek sorun ve taleplerini dinlediler. Daha sonra bizler de bunları 22 maddeden oluşan bir rapor haline getirdik ve ilgili mercilerle görüşüp halkın taleplerini ilettik. Bunun yanında görüştüğümüz ilgili kişilere konunun takipçisi olacağımızı ve sık sık bunları gündeme getireceğimizi de ilettik. Bu doğrultuda ilk görüşmemizi Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ile gerçekleştirdik. Halkın sorun ve taleplerinden oluşan raporumuzu kendisine ilettik. Başkan Turanlı da gereken hassasiyeti göstereceklerini bizlere ifade ettiler. Bundan sonra da diğer kurumlarımızı ilgilendiren konuları da ilgili kurum yöneticileri ile görüşerek kendilerine ileteceğiz. Karşılıksız iyilik yapmaya devam sloganıyla başlattığımız bu çalışmalarımıza halkın talep ve istekleri doğrultusunda devam ederek, sizlerin aracılığıyla da kamuoyuyla paylaşacağız."

HÜDA PAR Kahta İlçe Başkanlığı Yerel Sorunları Tespit Komisyonu tarafından tespit edilen sorun ve talepler ise şu şekilde sıralandı:

"Park ve bahçelerin bakım, onarım ve güvenliği konusundaki sorunların çözüme kavuşturulması.Kahta merkezde insan yoğunluğunun çok olduğu belli başlı yerlerde bay ve bayan tuvalet eksikliği. Artan nüfusun getirdiği trafik yoğunluğunun artmasıyla beraber oluşan otopark eksikliğinin acilen giderilmesi. Kahta'da kaldırım işgali; TEDAŞ Çayevi’nin kaldırımı işgal etmesi, Aytemiz Petrol’ün bulunduğu mevkide kaldırımın olmaması ve bu durumun vatandaşların sıkıntı yaşmasına sebep olması, başta görme engelli vatandaşlarımız olmak üzere bütün halkın kaldırım işgalinden rahatsız olması. Belediyede muhatap sıkıntısı. İmara açılan yerlerde yol, elektrik, altyapı ve çarpık şehirleşme sorunu. Şehir içi yollarının durumu; yolların büyük bir kısmının çukurlaşması, çökmesi ve tahrip edilmesi, kasislerin çoğu yerde gereksiz olması ve standartlara uygun olmaması, başta servisçiler olmak üzere vatandaşın yolların bu durumundan şikayetçi olması. Tamir edilen yol ve kaldırımların yükseltilmesi ile beraber ev ve işyerlerinin alçakta kalması ve bunun çeşitli sorunlara neden olması.

Yağışlı günlerde bazı vatandaşların evlerini, çeşitli altyapı ve üstyapı sorunlarından dolayı, su basması. (Ör: Girne Mah. Selahaddin Eyyubi Cad. (Otogar arkası)Öğretmenevi kavşağında kazalara sebebiyet vermemesi için birtakım önleyici tedbirlerin alınması.Cenaze namazlarının kılınabilmesi için kapalı alan ihtiyacı.Şire Pazarı’nın akıbeti? El Emeği Göz Nuru Engelliler Çarşısı’nın daha cazibeli hale getirilmesi. Kahta içme suyu sorununun acilen çözüme kavuşturulması; eskiyen şebeke borularının suyun içilebilirliğine halel getirmesi ve sürekli arızaların oluşması, özellikle yağışlı günlerde suyun çamurlu akması ve genellikle de kumlu akması.

Çevre yolunun akıbeti hakkında kamunun bilgilendirilmesi.Kahta'nın eski hamam yerindeki molozlardan oluşan görüntü kirliliğinin giderilmesi. Kahta 02 Spor Kulübü’nün ulaşım ve konaklama sıkıntısı. Aile mesire alanlarının genişletilmesi, güvenliği ve bakımı. Merkezi camilerde temizlik işçilerinin atanması (Ulu Camii, Zeynel Camii, Mustafa Camii vd.) Belediye bünyesinde spor kompleksinin oluşturulması. Kahta'nın sosyal tesis eksikliği. Kahta'nın millet bahçesi ihtiyacı. İmar ve plansız yapılaşma."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha