10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla öğle yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, katılımcıları tek tek karşılayarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Gazeteciliğin emek isteyen, kutsal ve zor bir görev olduğunu ifade eden Başkan Çatan, gazetecilere teşekkür ederek başarılar diledi.

Toplantıda konuşan Başkan Çatan, "Oda olarak büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Odanın aidatlardan başka hiçbir geliri yok. Bu nedenle borçlarımızı ödemekte sıkıntılar çekmekteyiz. Fakat bu durumu bugüne kadar hiçbir esnafımıza yansıtmadık. Esnaflarımıza odamızdaki her türlü işlemlerinde sürekli yardımcı olduk. Çünkü bizler bu göreve gönüllü olarak talip olduk. Hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmadık. Bizler esnaflarımız için varız. Esnafımız bize yetki verdiği müddetçe bu görevi layıkıyla yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
Esnafların genel sıkıntılarına da değinen Başkan Çatan, “Küçük esnafımızı özellikle de bakkallarımızı kapatacak seviyeye getiren hatta bazen kapattıran ulusal marketlere karşı yoğun mücadelelerimiz oldu. Biz oda olarak ulusal marketlere karşı sürekli mücadelemizi verdik. Bizim küçük esnafımız, bakkalımız dururken paramızın dışarı çıkmasına müsaade etmeyeceğiz. Tabi bu da birliktelikle, halkın tutucu olmasıyla, halkın küçük esnafa sahip çıkmasıyla mümkün olacaktır. Oda olarak Kahta’da ilk defa esnafımıza katkıda bulunmak amacıyla KOSGEB kursları açtık. Farklı branş ve iş kollarında eğitim alan esnaflarımıza sertifikaları verildi. Sertifika alan esnaflarımız da KOSGEB’den aldıkları kredi destekleriyle iş yerlerini açarak faaliyete geçtiler. Bunun yanında 200’e yakın esnafımıza devlet tarafından verilen faizsiz krediden faydalanmasına yardımcı olduk. Sonuç itibarı ile bizler esnafımız için varız. Esnafımız bizlere yetki verdiği müddetçe bizler de bu görevi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha