Başhekim Parlak, açıklamasında pandemi ile mücadele kapsamında göreve başladığı günden beri çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

"Yoğun bakımda yatan hastamız bulunmamaktadır"

Nisan ayında Kovid-19 servisinde yatan hasta sayısının 40 civarındayken, bugün yaklaşık 4 hastaya kadar düştüğünü ifade eden Parlak, “Yoğun bakımda yatan hastamız 7-8 civarında iken şu an yoğun bakımında yatan hastamız bulunmamaktadır. Günlük pozitif vaka sayımız 5 civarına kadar inmiştir. Tam kapanma sürecinin bir kazanımı olarak vaka sayıları düşmüş, risk gruplarının büyük oranda aşılanması ile birlikte hasta sayımızda belirgin azalma olmuştur. 50 yaş üstünün aşılanmaya başlanması ile birlikte hastanemizde günlük aşı randevusu 1170'e arttırılmıştır. Kapasitemizi arttırmamıza rağmen randevusu açılan risk gruplarında başvuru oranı maalesef yüzde 50 civarında kalmıştır. “dedi.

"Hastanemizde hergün bin 200 kişiye aşı uygulanacaktır"

“Halkımızın aşıya ulaşması için var gücümüzle çalışmaktayız” diyen Parlak, “İlçe sağlık müdürlüğümüz vatandaşlarımıza ulaşarak randevu almaları ve aşıya ulaşmaları için bütün kolaylıkları sağlamaktadır. İnşallah bu yaz döneminde Kahta halkının tamamına yakınını aşılayabilirsek pandemin hayatımıza olan olumsuz etkisini en aza indirmiş olacağız. Nisan 15 ten bu güne 1027 Sinovac,  3 bin 786 Biontech olmak üzere toplam 4 bin 813 vatandaşımız aşılanmış olup bu gün itibari ile Kahta Devlet Hastanesi olarak günlük aşı kapasitemiz bin 200 olarak güncellenmiştir. Başvuru olması durumunda her gün bin 200 kişiye hastanemizde aşı uygulanacaktır. Vatandaşımızın aşıya en kolay şekilde ulaşması için bütün çalışmalarımız tamamlanmıştır.” diye konuştu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha