Avcı, belediye başkanı olduğunda hayata geçireceği projeleri anlatarak, Adıyaman’ın için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi.

Adıyaman’ı projelerle dünyanın göz bebeği yapacaklarını ifade eden Avcı, “Biz her memlekete şehre gittiğimiz de inceliyoruz bakıyoruz. Eski çarşılarını muhafaza etmişler. Tarihi yerleri restore etmişler. İsterse kar yağsın isterse yağmur yağsın. Adamlar tarihi yerleri muhafaza etmiş kapatmış. Trafiğe çarşıyı kapatmışlar. Biz başkanlığa gelmesek de hiç önemli değil. biz bu projeleri Ankara’ya milletvekilleri ile beraber gideceğiz" dedi.

"ESKİ ÇARŞIMIZI HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Eski çarşıyı hayata geçireceklerini anlatan Avcı, "En kısa zamanda biz o projeyi Ankara’ya ileteceğiz. Hastanede baktık bir cenaze yıkama yeri var. Morg yerinde ne güvenlikçi var ne kimse. Cenazeyi dolaba atmışlar. Önünde nöbetçi yok. Allah göstermesin biri gelip bir zarar verse kim hesabını verecek. Biz daha modernleşeceğiz. Taziye yerlerinde erkek taziye yeri var. Bayan taziye yeri yok. Taziye yerlerinin daha moderni yapacağız. İki katlı olacak girişler ayrı olsun. Eskiden taziyeler 40 gün sürerdi.  Şimdi en fazla üç gün sürüyor. Biz garibanın taziyelerde başkan olduğumuz da şekeri, çayı ihtiyaçlarını gidereceğiz. Zaten şimdi de gördüğümüz de duyduğumuzda yardım ediyoruz ama o zaman daha iyi yapacağız" diye konuştu. 

"TELEFERİK PROJESİ İÇİN İŞ ADAMLARI ŞİMDİDEN ARIYOR"

Telefrik Projesi için iş adamlarının şimdiden aradığını kaydeden Avcı, "Biz yapalım, devlet bir kuruş vermesin. Kahta’ya bir spor kompleksi yapacağız. Altta saunası hamamını da yapacağız. Bizim projelerimiz büyük projeler inşallah başkan olduğumuzda hayata geçireceğiz. Çocuklarımız baraja gidip boğuluyor. Böyle bir havuz ile onların da önüne geçeceğiz. Turistler Adıyaman’a geldiğinde telefirik ile Nemrut’a çıkacak. O araziler de kıymetlenecek. Yerli vatandaş da ekmek parasını kazanacak. Adıyaman dünyanın o zaman gözbebeği olacak. Adıyaman’ın o zaman ilçeleri de faydalanacak. Biz Adıyaman’ın sevdalısıyız. Biz Adıyaman milliyetçisiyiz. Biz Adıyaman için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha