Bir  yıllık emeklerinin mahsullerini  alacak olan üreticiler  hasada  Ramazan’ın ilk gününde başladılar.
Kış  aylarında  yağışların az  olmasında  büyük bir  korkuya  kapıldıklarını  söyleyen üreticiler,  bahar  ayında  beklenenden fazla  yağış ile  yüzlerinin güldüklerini söylediler.
Sahurdan  sonra  tarlaya  giren biçerdöver  ve traktör  operatörleri,  verimli  mahsul  elde  etmek için  oruçlu bir şekilde sabırla  çalışıyorlar.
Biçerdöverler  ile   başaklardan tane  tane  ayrılan  arpa  ve buğday  taneleri  ile  doldurulan kamyon ve traktör  römorkları üreticilerin yüzünü  güldürdü. 

Bu yıl bahar aylarında yağışın yüksek  olmasından dolayı üreticiler  rekolte  artışı bekliyor.

Kahta Ziraat  Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, mübarek Ramazan ayının ilk gününde  başladıkları  hasadın çok bereketli  olmasını  beklediklerini  söyledi.

Son on yılın en yağışlı baharını geçirdiklerini aktaran Turanlı, "Üreticimizin sabırsızlıkla  beklediği  hasat  dönemime başladık. İlçemizde Kahta’da  yaklaşık  5 bin çiftçinin 450 bin  dönüm arpa ve  buğday ekmiş durumdadır.Bu  sene  yağışların iyi  yağmasından dolayı  hasada  başlayan  üreticilerin dönüm başına yaklaşık 500 kg  verim aldıkları  bilgisini aldık. Bu rakamlar  beklediğimizin çok üzerinde. Umuyoruz  devletimiz taban fiyatları  bir an önce açıklar ve  üreticilerimizi  tüccarların eline düşürmez"dedi.
Üreticilerden   Hasan Fırat ise bu yıl  çok verimli bir  hasat dönemi  yaşadıklarını, tek endişelerinin fiyatların makul  seviyede  olması ve devletin bir  an önce Toprak Mahsulleri Ofisini  açarak  alım yapması olduğunu  dile  getirdi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha