Karargahın açılış törenine Bülent Arınç’ın yanı sıra AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’ın diğer Milletvekilleri Salih Fırat, Adnan Boynukara ve İbrahim Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Belde başkanları partililer ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, oy devşirmeden bahsederek, konuşmasına başladı.

Arınç: “ Şiddetle, talimatla, bir yerlerden talimat almakla, baskı yapmakla oy devşirilmez. Devşirilse de onun tadı olmaz. Milletin gönlüne girip güzel şeyler yapacağınızı ikna edin ondan sonra da oylarınızı alın” dedi.

6 IŞİD’çinin Adıyamanlı olmasının Adıyaman’a terör gözü ile bakılmasının yanlışlığına değinen Arınç, şunları kaydetti:

 “Arkadaşlar barajı aşmak önemli değil. Silahla, bir yerlerden talimat almakla, baskı yapmakla oy devşirilmez. Bu olaylarda birkaç kişinin isminin geçmesi, Adıyaman ile terörü yan yana getirme imkanı sağlamaz. Bunu yapmak isteyenler haindir. Bunu yapmak isteyenler Adıyaman düşmanıdır. Bunu yapmak isteyenler millet düşmanıdır. Her memleketten hain çıkar. Yanılan insan çıkar. Aldatılan insan çıkar. Ne yapalım ki çıkar. Trabzon’dan da çıkar, Bodrum’dan da çıkar, İzmir’den de çıkar, Diyarbakır, Van’dan da, buradan da çıkar. Her yerden aldatılmış insanlar, zihinleri bozulmuş insanlar çıkar. Silaha sarılabilir, bombaya sarılabilir. 600 bin nüfuslu Adıyaman’da 6 kişi çıktı diye Safvan Bin Muattal, sahabe diyarı Adıyaman’a terör gözü ile bakmak alçaklığın ta kendisidir”

Açılış töreninde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise İktidarları zamanında Kahta İlçesine yaptığı hizmetleri anlattı. Aydın, “ Okullar hastaneler ve çeşitli Kamu binaları yaptık. Adıyaman’ı Kahta’yı çıkmaz sokak olmaktan kurtaran Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü buraya yapıldı. Teröre pirim vermeyeceğiz. Huzur diyeceğiz, istikrar diyeceğiz. Güven diyeceğiz. Bunun için de Kahta her zamanki gibi daha güçlü bir destekle çok güçlü bir destekle Türkiye’de ismini altın harflerle bir kez daha yazdıracaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçim karargahının açılış kurdelesi kesildi. Buradaki törenin ardından Besni ilçesine geçen Bülent Arınç, oradan da Gaziantep Havaalanına giderek Ankara’ya döndü.

PHA

Editör: Adıyaman Haber