Her yaştan insanın spor yapabileceği ve yeni bireylerin spora kazandırılması amacıyla düzenlenen “Amatör spor haftası” etkinlikleri Kahta ilçe spor salonunda start verdi.

7 -13 Ekim tarihleri arasında kutlanacak etkililiklerin açılış seremonisinde 12 farklı spor branşı sporcuları, halk oyunları, judo ve basketbol branşlarında sporcular gösteri müsabakaları yaptı.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, açılış töreninde yaptığı konuşmasında, amatör spor haftasının amaçlarına dikkat çekti.

Çiçek, "Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. Gençlerimizin her manada desteklenmesi gerekiyor. Spor, yaşamın ekmek, su gibi vazgeçilmez bir parçasıdır. Gelişmiş ülkelerde çocukların 18 yaşına geldiğinde bir spor dalında amatör olarak uğraştığını görüyoruz. İlçemizde de her yaştan insanın spor yapması ve spora yeni yüzler kazandırmak amacıyla amatör spor haftası etkinlikleri kapsamında birçok branşta sportif ve kültürel faaliyetler gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri açılış törenine Kaymakam Saadettin Doğan, Belediye Başkan Vekili Yavuz Turan, Emniyet Müdürü Kenan Sertkaya, Milli Eğitim Müdürü İ.Halil Tünçmen, Yazı İşleri Müdürü Sırrı İnan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, spor kulübü başkanları, spor derneklerinin temsilcileri, hakemler, okul müdürleri, sporcular, gençler ve öğrenciler katıldı.

Tören sonunda sporculara protokol tarafından katılım belgesi ve madalya verildi.

Amatör spor haftasının voleybol, basketbol, badminton, karate, judo, teakwondo, atletizm, futbol ve jimnastik gibi etkinliklerle devam edeceği öğrenildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha