Haci BOZKURT/ KAHTA,(Adıyaman),(DHA) - ADIYAMANın Kahta İlçesinde, Ak Partinin ilçe belediye başkan adayı olarak gösterdiği Abdurrahman Toprak ismine tepki gösteren aralarında Ak Partili Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve İlçe Başkanı Mehmet Reşat Turanlının da bulunduğu teşkilat üyeleri topluca istifa etti.
Ak Parti Kahta Belediye Başkan adayının Abdurrahman Toprak olarak açıklanmasının ardından aralarında Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlının bulunduğu parti üyeleri tepki gösterdi. Ak Partinin adayı açıklanmasının ardından Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve İlçe Başkanı Mehmet Reşat Turanlının da aralarında bulunduğu İl Genel Meclisi Üyesi Hamdi Karakuş, 17 Belediye Meclis Üyesi, 18 mahalle temsilcisi ve 30 yönetim kurulu üyesi ile kadın kolları üyeleri, Ak Partiden istifa ettiğini açıkladı. İlçe Başkanı Reşat Turanlı, "Gördüğümüz lüzum üzerine Kahta Belediye Başkanımız İbrahim Yusuf Turanlı, gerek ben, gerekse yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, kadın kolları başkanım, kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, il genel meclis üyelerim, belediye meclisi üyesi arkadaşlarım, 30 Mart tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde aday adaylık başvurusunda bulunan il genel meclis üyesi arkadaşlarım, belediye meclis üyeleri aday adayları ile hep birlikte istifa etmeyi kendimize erdem bildik. Bu saat itibariyle istifa ediyoruz" dedi.
Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ise başka partiden aday olma sinyalleri verdiği konuşmasında, "Bir milletvekilimiz beni arayarak SODES kapsamında yapılan projenin hesabını sorarak; kime hizmet ettiğini soruyor. Proje, Kahta halkına hizmet ediyor. 500 fakir öğrenci orada eğitim görüyor. Yürekleri yetiyorsa kendileri de 500 öğrenciye eğitim-öğretim versin. Memleketimiz sahipsiz değil. Bu memleket önce Allaha sonra halkına güveniyor. Halkımız ne karar verirse, biz halkımızın verdiği kararı saygı ile karşılıyoruz" dedi.
Yusuf Turanlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hiç kimse Allahın verdiği yetkiden daha büyük bir konumda değildir. Bu yetkiyi önce Allah sonra millet insana verir. Bu memleket bazı kişilerden ibaret değildir. Bu toplum olmadan kimse bir yere gelemez. Hiç kimse duygu sömürüsü yapmasın. Biz bu topraklarda doğduk. Bu topraklarda yaşayacağız. Ölümümüz de bu topraklarda olacaktır. Hiç kimsenin bunda endişesi olmasın. Bu mevkiler olsa da olmasa da biz sizlerin ayaklarınızın altının tozu olamayız. Çünkü sizler bizi bu makamlara getirdiniz. Kahta halkı ne karar verirse şimdiden halkımızın vereceği kararı saygı ile karşılıyoruz. Davamızın ve kazamızın mübarek olmasını diliyorum. Umut ediyorum ki; 30 Mart sabahı sandıklara gittiğimizde akşam karşılaşacakları sonuç bu partinin hüsranı olacaktır. Ben partim bana adaylık vermese aday olmayacağımı söyledim. Ama demedim ki; partim yolsuzluk yapan insanı bizim Kahtada aday göstersin. Kusura bakmasınlar, biz yaptığımız hizmetlerin de davamızın da adamıyız. Otogar yaptık eleştiri aldık. Şehriçi taşımacılığı yaptık, eleştiri aldık. Şu an Türkiye’nin en ucuz taşımacılığını yapıyoruz. Halkımız her şeyi görüyor. Taktiri halkımıza bırakıyoruz. Adaylık konusunda da eğer halkımız uygun görürse yolumuza devam edeceğiz. Halkımız başka birini uygun görürse o insanla davamızı sürdürmeye hazırız. Yapılan haksızlıklarında karşısındayız. İnsan katliamı gibi belediye başkanı katliamı yapılıyor. Kahta, Sincik, İnlice, Bölükyayla belediye başkanlarını bu insanlar seçti. Kriter ne alındı ki; bu insanlar değiştirildi. Bu kriter bu insanların Ak Partiyi sevmesiydi. Halen gönlümüzde bu Ak Parti sevdası devam ediyor. Biz bu rozetleri indirdik, ama inşallah 30 Mart günü insanlar mücadelemizin haklılığını görecekler."

HB (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)

 

 

Editör: Adıyaman Haber