Kültür Merkezi salonunda yapılan kongreye TBMM Başkanı ve Adıyaman milletvekili Ahmet  Aydın, Adıyaman milletvekilleri Salih Fırat, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, AK Parti İl  başkanı Mehmet Erdoğan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya katıldı.

Kongrede TBMM Başkanı ve Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın,  AK Parti İl  Başkanı Mehmet Erdoğan ve AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni birer konuşma yaptılar. Ahmet Aydın, “Bu dava çok önemli bir davadır. Bu ülkenin imam hatiplilerin ve başörtülülerinin bir yere gelmelerini içlerine sindiremiyorlardı. Bu ülkenin şimdiki cumhurbaşkanımızı içlerine sindiremiyorlardı. İmanlı kardeşlerimizin belli yerlere gelmelerini istemiyorlardı. Kürt dediler, Türk dediler, Alevi dediler, Sünni dediler, zenginlik olması gerekirken aramıza fitne sokmaya çalıştılar. Sen Kürt’sün bu dili konuşamazsın dediler. Ama bizi birbirine düşüremediler” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra divan kuruluna tek liste ile müracaat eden İbrahim  Halil Dinçer, AK Parti Kahta Gençlik Kolları başkanlığına seçildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha