Adıyaman Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ve Kahta Ziraat Odası Başkanlığı  ile yürüttüğü  ve GAP İdaresi Başkanlığı  tarafından desteklenen “Alternatif Ürün Olarak Sanayiye Yönelik Şeker Otu Bitkisinin Yetiştirilmesi Projesi" kapsamında Balıkesir Burhaniye'de yer alan şeker otu fide üretim tesisleri ve anaçlık bahçesine teknik gezi düzenledi.

Balıkesir Büyükşehir  Belediyesi Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), zeytinyağı üretim tesisleri, tıbbi aromatik bitkiler üretim alanları ve uçucu yağ çıkarma tesislerine giden ekipte, Adıyaman üniversitesi  öğretim üyeleri  ve teknik elemanları, Kahta ziraat odası başkanı, üyeleri bulundu.

Gezi kapsamında, şeker otu, tıbbi ve aromatik bitkilerin ve zeytinin  üretimi, pazarlanması, işlenmesi ile ilgili işbirliği yapılmasında konuları ele alındı.

Gezi ekibine, ev sahipliğini  Burhaniye Şeker Otu Derneği Başkanı Selahattin Güvenç, Burhaniye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhsin Pala, BAÇEM Müdürü  Nazım Tanrıkulu, BAÇEM mühendislerinden Uğur Binbir, Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Baysal yaptı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha