Cumhurbaşkanlığının ilk 100 günlük icraat programı çerçevesinde, Adıyaman’ın içinde  olduğu 30 ilde  hayata  geçirilecek olan  Deneyap Teknoloji Atölyesinde  eğitim görmek için  öğrencilerin başvuruları devam ediyor.

Kahta  Gençlik Merkezi Müdürü M. Nebi Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, Deneyap Projesi ile teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek olduğunu kaydetti.

-"SINAVDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER 3 YIL BOYUNCA EĞİTİME TABİ TUTULACAK"

Adıyaman Gençlik Merkezinde  kurulacak  olan  Deneyap Teknoloji Atölyesinde eğitim görmeye hak edecek olan gençlerin  yeterli imkanlar ve doğru yönlendirme ile çok büyük işler başarabileceklerine inandıklarını  belirten  Bulut, "Orta okul  seviyesinde  4 ve 5 sınıf, lise düzeyinde  ise  8 ve 9. sınıflarda okuyan öğrencilerin katılacağı bir  sınavda  başarılı  olacak  öğrenciler 3 yıl  boyunca bir  eğitime  tabi tutulacak. Gençler, tasarım ve üretim, robotik ve kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, nanoteknoloji ve malzeme bilimi, havacılık ve uzay teknolojileri gibi toplam 10 başlıkta ücretsiz eğitim alacak."dedi.

Bulut, projenin tanıtımı  için üzerine düşen görevi  büyük bir  özveri  ile  yaptıklarını vurgulayarak, genç liderlerin  tüm okulları  ziyaret ederek, projeyi  bütün öğrencilere  anlattıklarını, başvuru ile  ilgili  bilgilendirmeleri yaparak öğrencileri  projede  yer almaları için teşvik ettiklerini  söyledi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha