Acil röntgen çekilmesi gereken, radyoloji ünitesine gidemeyecek veya götürülmesi zor olan hastaların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Kâhta Devlet Hastanesi’ne dijital seyyar röntgen cihazı alındı.

Dijital seyyar röntgen cihazının, yüksek kalitede çekim yapabilme özelliğiyle teşhisin daha süratli konulmasına yardımcı olacağını vurgulayan Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, "Bu cihazımızı, acil servisimizde, yoğun bakım ünitelerimizde, ameliyathanelerimizde, klinik ve servislerde bulunan hastalarımızın çekimlerini yapmak için kullanacağız. Yani acil röntgen çekilmesi gereken, röntgen birimine gidemeyecek durumda veya götürülmesi zor olan hastalarımızın yatağına bu cihaz götürerek çekimlerini gerçekleştireceğiz” dedi.

Elde edilen görüntülerin film kullanmadan, anında sisteme aktarıldığını ifade eden Dost, cihazlarla, çekim yapılır yapılmaz anında yüksek kalitede görüntü alınabildiğini ve kablosuz ağ ile veri aktarımı yapıldığını söyledi. Dijital seyyar röntgen cihazı ile çekim esnasında hastanın kendi yatağında daha rahat pozisyon alabileceğini söyleyen Radyoloji Uzmanı Dr. İhsan Türkmen ise, “Daha az radyasyon kullanılarak çekilen grafiler, anında ilgili hekimin bilgisayarına gönderilebilmektedir. Cihazımız özellikle durumu acil olan vatandaşlarımızın hastalıklarına hızlı bir şekilde tanı konulmasına büyük katkı sunacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha