Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Elbistan Kaymakamlığı organizesiyle gerçekleştirilen 1. Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne 637 pehlivan katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Kaymakamlığı ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ortaklaşa düzenlediği Elbistan 1. Kısa Şalvar Güreş Festivali, binlerce güreş severi bir araya getirdi.

Festivalin açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kahramanmaraş Temsilcisi Şahin Hopur, uzun bir aradan sonra tekrardan Elbistan’da güreş festivalinin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek: Bize bu fırsatı veren başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Minik ve yıldızlar, büyükler, teşvik küçük boy ve teşvik küçük boy kategorilerinde düzenlenen Elbistan 1. Kısa Şalvar Güreş Festivali’ne Türkiye’nin değişik bölgelerinden 637 pehlivan katılırken festivalin başpehlivanlığı için de 13 güreşçi yarıştı. Elbistan 1. Kısa Şalvar Güreş Festivali’nin güreş ağası ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç oldu.

Pınarbaşı mesire alanında güreş müsabakalarını, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç’ın Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya’nın yanı sıra ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda güreş sever izledi.

Yapılan müsabakaların sonunda Elbistan 1. Kısa Şalvar Güreş Festivali’nin başpehlivanı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Güreşçisi Halil Hopur oldu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha