Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile protokol mensupları Şeyhadil Mezarlığı’ndaki şehitliği ziyaret ederek karanfil bırakarak  dua ettiler.

Ulucamide şehitler için okutulan mevlidin ardından Vali Özkan ve Başkan Güngör, cami çıkışında vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram etti.

Cami düzenlenen programının ardından Başkan Güngör, 15 Temmuz’da şehit olan Özel Hareket Polis Memuru Niyazi Ergüven’in ailesini ziyaret ederek mezarı başında dua etti.

Müftülük Meydanında başlayan Milli Birlik Yürüyüşü’nde protokol mensupları ve binlerce vatandaş Demokrasi Meydanı'na  geldi.

Demokrasi Meydanı'nda, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü Celal Sürgeç’in duası ile program başladı.

Açılış konuşmalarında vatandaşlara hitap eden Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, ülke genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da fetö mensuplarına yönelik operasyonların devam ettiğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise 15 Temmuz'da hain darbe girişiminde bulunanların hiçbir zaman başarılı olamayacaklarının altını çizerek, "Düşmanlarımız şunu bilsin ki; Ne Türkiye’min, ne de Maraş’ımın kahramanı bitmez! Sütçü İmam’lardan Ömer Halis Demir’lere, Kahramanmaraş’tan Kahramankazan’a selam olsun. Biz bu vatan toprakları üzerinde ya özgürce yaşarız, ya da şahadet şerbetini içer altında yatarız. Bu akşam bütün vatan topraklarını kanları ile sulayan bütün şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum." diye konuştu.
Program kısa film gösterimleri, mehteran konseri, şiir,ilahi ve kaside dinletilerinin ardından sala okunması ile sona erdi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha