Kahramanmaraş Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın mehteran konseri ile başladı.
Birbirinden güzel mehter marşları ile halk coşarken, Mehter Takımı daha sonra yerini Dursun Ali Erzincanlı’ya bıraktı.
Birbirinden güzel şiirleri ile şiir severlerin gönlünde taht kuran Dursun Ali Erzincanlı: “Geçtiğimiz günlerde Niğde’de bir programa katılmıştım. Orada dedim ki iki şehirde program yaparken zorlanıyorum. Birisi Niğde ki sizler Ömer Halisdemir gibi bir kahraman çıkardınız, bir diğeri de şairler yatağı Kahramanmaraş. Bunu söyleyince Şehidimiz Ömer Halisdemir’in ağabeyi, kendilerinin dedelerinin Kahramanmaraş’tan gitmiş olduklarını söyledi. Demek ki Kahramanmaraş’tan hem şair, hem de Kahramanlar çıkıyor” dedi.
Birbirinden güzel şiirlerini seslendirerek duygu dolu anlar yaşatan Dursun Ali Erzincanlı, program kapanışını 30 Kuş şiiri ile yaptı.
Programın sonunda sahneye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dursun Ali Erzincanlı’ya teşekkür ederek: “Kıymetli hemşehrilerimiz, Dursun Ali Erzincanlı Üstada çok teşekkür ediyoruz. Çünkü çok yoğun programına rağmen bizleri kırmayarak davetimize icabet ederek bizle çok duygulu bir akşam yaşattı. Bundan dolayı kendilerine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.
15 Temmuz Aziz Milletimizin tarihine büyük bir Kahramanlık destanı olarak yazıldı. 15 Temmuz’da Aziz Milletimize, vatanımıza, imanımıza, inançlarımıza karşı büyük bir saldırı oldu. Büyük bir ihanet oldu. Allah’a hamdolsun Saygıdeğer Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu millet iman ve inançla ayağa kalktı, bu ihaneti paramparça etti. Tarihe de bu destan altın harflerle yazıldı. Milletimizin geleceği açısından önemli bir dönüm noktası idi. Artık bu millet bu tür acıları yaşamayacak. Bu millet geçmişte birçok kereler bu acıları yaşadı. 15 Temmuz’da da 251 şehidimizi kalbimize, milletimizin tarihine gömdük. Onları kıyamete kadar kalbimizde, yüreğimizde, vatan toprağımızda ve ayyıldızlı albayrağımızın dalgalandığı her noktada yaşatacağız. Şehrimizde de onların anısına bir 15 Temmuz Millet Bahçesi yaptık. Orada da onların anılarını yaşatıyoruz. İnşallah sizleri de oraya bekliyoruz. Yarın akşam da yine burada olacağız ve programlarımıza hepinizi davet ediyoruz” diye konuşarak Dursun Ali Erzincanlı’ya Kahramanmaraş halkı adına bir buket çiçek takdim etti.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha