Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında 46 ülkeden 300 sporcunun katıldığı güreşler kıran kırana geçti. 

Batıpark Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayan güreşler gün boyunca devam ederken saat 18.00’de seremoni ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarında Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Dr. Hakan Kazancı birer konuşma yaptılar.

-"GÜREŞTE ECDADIMIZIN CESARETİNİ GÖRÜYORUZ"

Şampiyonada bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ata sporu güreşin tarihinin çok eskilere dayandığını ifade ederek, "ETNO Spor Konfederasyonu ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası’nın, Milli Mücadele’nin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında yapılması, hususi bir anlam ve öneme sahiptir. Ata sporumuz güreşte, ecdadımızın cesaretini, 'mazlumun yanında, zalimin de karşısında duran' yiğitliğini görmek mümkündür.

Kahramanmaraş’ta güreş müsabakaları 17 yıldır turnuva ve festival şeklinde gerçekleştiriliyordu. Biz bunu 100. Yıla özel Dünya Şampiyonasına dönüştürdük. ETNO Spor Konfederasyonu ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’na, bu ortak çalışmadan dolayı teşekkür ederim. Şampiyonaya Azerbaycan, Brezilya, Bosna-Hersek, Hindistan, Arnavutluk, Kırgızistan, Pakistan, Rusya, İran, Kazakistan, Özbekistan, Japonya, Kanada gibi 46 farklı ülkeden 300 sporcu katılıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcularımızı, Kahramanmaraş’ta misafir etmekten sevinç duyuyoruz. Bu yılın diğer bir farkıysa, Altın Kemerli Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban’ın aramızda bulunması, ayrıca müsabakalara katılacak olmasıdır." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Özkan, Federasyon Başkanı Kazancı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör’e hilkat giydirildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha