Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Yedikuyular Kayak Merkezi yolunda yapılan genişletme ve asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Erkoç, bu yıl Yedikuyular Kayak Merkezi’ne 1.5 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.

-Yedikuyular Kayak Merkezi Yolu Dört Şerit

Yedikuyular Kayak Merkezi’nin Türkiye’de önemli kayak merkezlerinden birisini olduğunu hatırlatan Başkan Erkoç: “Türkiye’mizin önemli turizm merkezlerinden birisi haline gelen Yedikuyular Kayak Merkezi’min yolunda genişletme ve asfalt çalışmalarını yerinde denetledik. Geçen yıl sezon ortasında hizmete sunduğumuz Yedikuyular Kayak Merkezi’mizi 700 bin kişi ziyaret etmişti. Geçen yıla oranla yollarımızda alt yapı ve genişletme çalışmalarımızı tamamladık ve iki gidiş iki geliş olmak üzere dört şeritli duble yol yapıyoruz. Yol genişletme çalışmalarımızda gerek Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler gerekse vatandaşların özel mülkiyetleri vardı. Bu sorunları aşarak yolumuzu genişlettik, şu anda da asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

-Hedefimiz 1.5 Milyon Ziyaretçi

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi haline gelen ve 250 kilometre çapında bölgenin tek kayak merkezi olan Yedikuyular Kayak Merkezi sayesinde turizmde patlama beklediklerini ifade eden Başkan Erkoç: “Şehrimizin tanıtımı ve turizmden yeterince pay alması adına turizm acentaları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Geçen yıl ki görüşmelerimizde ve yaptığımız çalışmaların meyvelerini almaya başladık ve ilimize başta yerli turist olmak üzere şehrimize girişleri sağladık. Bu yıl ki hedefimizde Yedikuyular Kayak Merkezi’mize 1.5 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Bu konuda atl yapı çalışmalarımızı tamamladık, gerek yol genişletme gerekse otopark ihtiyacı için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu sezon hem şehrimizin tanıtımı adına hem de esnaflarımızın kazançlarının artması adına güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz. Çalışma ve hizmetlerimizi de zaten bu doğrultuda yürütüyoruz” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha