Bir karış dahi olsɑ vɑtɑn toprağını sɑtmɑm, zira bu vɑtɑn bɑnɑ değil milletime aittir. Milletim de bu toprɑklɑrı ɑncɑk aldığı fiyɑtɑ verir. Çünkü bu toprɑklɑr kɑnlɑ alınmıştır, kɑnlɑ verilir! . II. ABDÜLHAMİD
 

Bin yıldır üzerinde bulunduğumuz ve yaşadığımız müstesna vatan coğrafyası çok çetin ve zor şartlara sahiptir. Vatanın bedeli, vatanın her karışı şehit kanıyla sulanmış ve ödenmiştir. Vatan toprakları namustur, bu namus da bize emanettir. Bölgede söz sahibi olduğumuz için, dünyanın gözü üstümüzdedir. Milli varlığımızı çekemeyenler birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi hazmedemeyenler yeni hesaplar yazıp çizmektedir. Bir devletin temel taşlarından biri de askerisidir. Bu anlamda bakıldığında tarihten bu yana her zaman varlığını hissettiren Türk askeri; dosta güven, düşmana korku salmıştır. Sınır ötesi operasyona başladığı ilk günde, bölgede ve dışarıda kabul etmeyen zihniyet her türlü karalamayı yapmanın yanı sıra oradan çıkmayacağını pervasızca söylediler. Ama hayal ettikleri gibi olmadı. İlk etapta çekimser ve karşı çıkanlar, başarı elde eden askerimize beraber hareket etme teklifinde bulundular. 

Tüm Avrupa’nın korkulu rüyası olan DEAŞ, Türk askeri karşısında herhangi bir varlık gösteremedi. Her zaman bu örgütlerden şikâyetçi olan zihniyet, sahada başka hesaplara girerek Türkiye’yi yalnız bırakmaya çalışmıştır. Çünkü amaçları terör örgütlerini yok etmek değildir. Aksine bu örgütleri besleyip, bunların içersinde kendine yandaş oluşturarak, bölgede egemen güç olmaktır. Hem terörden şikâyetçi olacaksın, hem de bunların içerisinde herhangi birisini ayırıp, desteklemektir. Bugün PKK/PYD destekleri açık bir şekilde silah yardımı yapılmakta ve kendi meclislerinde bu örgütlerin savunması yapılmaktadır.

Suriye’de meydana gelen dram, arz-ı aşayı delmektedir. Bu drama ses çıkaran olmadı, olmadığı gibi binlerce masum insanların ailesinin yok olmasına engel olmak için herhangi bir faaliyette bulunmadılar. Bugün Fırat Kalkan operasyonu sonucu ortada kalan Suriye rejimi, PYD ve DAEŞ’i korumak için kalkan kurdu. El Bab operasyonu göre Esad güçleri, Türk askeri ile PYD-DAEŞ militanları arasında bulunuyor. Parça pörçük olan bu coğrafya her gün yeni planlar ortaya çıkıyor. Başta bu bölgeyi savunanların amaçları vatanları korumak değildir, koltuklarını devamını sağlamak için mücadele vermektedir. 

Gazete manşetlerinde çıkan haberler hem orduyu, hem de seçimle başa gelen hükümeti zan altında bırakması hoş bir davranış değildir.  15 Temmuz gibi büyük bir ihanetin içersinde geçen TSK,  şimdi de kalkıp askeri rahatsız edeci manşetlerle tasarımlamak, bu millete yapılacak e büyük haksızlık olacaktır. Emir-komuta zincirinde devlet yetkileri hesap sorabilir, gelişmelerden haberdar olması da en doğal hakkıdır. Orduyu kışkırtıcı söylemlerle bazı düşüncelere teşvik etmek kimseye bir şey kazandırmaz. Bunun örnekleri tarihimizde mevcuttur, tekrardan bunların yaşanmaması için de vakur bir şekilde hareket etmek gerekir. Her şey; tek bayrak, tek devlet, tek vatan ve tek millet içindir.

Vesselam!