Ne zaman ki kadını korumak yerine erkekleri yetistirirsek işte o zaman medeni bir toplum olmak üzere bir adım atmış olacağız. 
Ne yazık ki toplum olarak uzerine egilmemiz gerekenler nedenler, sebepler ve kaynakların çıkış noktası olması gerekirken sonuçlar üzerine düşünüp, çözüm üretmeye çalıştığımız için her seferinde sil baştan başlıyoruz ve katiyen yol alamıyoruz.

Bu sebeple kadınlarımızı koruyalım cümlesini kurarken kendimize sormamız gereken asıl soru nasıl ve kimden koruyabiliriz? 
Bu soruyu sorduğumuzda cumlemizin öznesinin zaten erkekler olduğunu göreceksiniz. Yani kadını erkekten koruyacaksınız, bu da cinsiyetler arası mücadele, çatışma demektir. Koruyucu olmak yerine oznemiz olan erkeği yetiştirmeye, egitmeye var mısınız yok musunuz?
....

Ne zaman ki kadının ruhen ve bedenen sömürelmedigi,  öldürülmedigi bir toplum inşaa edersek işte o vakit 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun diyebiliriz.
....
İş hayatında, özel hayatında, aile hayatında sistematik bir şekilde sömürülen kadınlarımız varken neyi kutlayacagız.
Neyin samimiyetsizligi iki yuzlulugu bu.
....

Biliyorsunuz biliyoruz ama yine de soyleyeceğiz. 

Ölüyoruz, öldürüluyoruz...

Siz hiç öldürüldünüz mü?
Siz hiç kendinizi en yakınınızdan abinizden, babanızdan, eşinizden, amcanızdan, dayınızdan  korumak zorunda kaldınız mı ?

Birazcık empati kuralım. Sözde değil özde mücadele edelim ve mücadele  eden kadınlara destek olalım köstek değil.

.... 

Unutmayın ki güçlü yarınlar arzuluyorsak güçlü kadınlar yaratmalıyız..!