Geçenlerdeyayınlanan “Biliyor musunuz Sayın Aygün” ve “Sayın Başbakan’ımız Erdoğan’a Mektup” başlıklıiki yazımızın konusuyla ilgili olarak, İzmir’deki kalbi memleketi Adıyaman için çarpan; Dokuz Eylül Üniversitesi Coğrafya Anabilim Dalı Emekli Klimatolog Yrd. Doç. Dr. İhsan Köksal Alpaydın aşağıdaki satırları yollamış. Birlikte okuyalım:
“Sevgili Kardeşim Mustafa Bey,
1-Tunceli Milletvekili Sayın Hüseyin AYGÜN ve Malatya Milletvekili Sayın Veli AĞBABA’nın Alevi-Sünni kardeşliğine doğal çimento olmaları gerekirken, ayırımcı ve kışkırtıcı söz ve davranışlarıyla milli birlik ve beraberliğimize dinamik koyarak gerçek yüzlerini göstermektedirler. Bu zavallı kişilere en güzel cevabı parlamento içinde bizim milletvekillerimizin vermeleri beklenir.
2- Adıyaman`ın yine göz ardı edilerek Adıyaman-Gölbaşı arasındaki 62 km.lik demiryolunu bize çok gördüler. Size daha önce yazmıştım. Rahmetli Nafıa Bakanı(Şimdiki adıyla Köy İşleri Bakanı) Tevfik İleri 1959 yılında teknik heyetiyle Adıyaman’ı ziyaret etmelerinde planlarında Adıyaman-Gölbaşı demiryolu projesi vardı. 1957 yılında DP’den milletvekili seçilen Ali Yaşar-Sırrı Turanlı ve Gani Gürsoy’ lar Adıyaman-Gölbaşı demiryolu projesine şahitlerdi. Ama maalesef rahmetli oldular. Bu olayı hatırlayacak olanlar ise, yaşları 70’in üstünde olan kişiler olacaktır. Bir ihtimal Fadıl Binzet hatırlayabilir.
DSİ Şube Müdürünün odasında müdür beyin oturduğu yerin yan duvarında GAP Projesine ait büyük bir harita vardı. Kısa bir göz attım. Şanlıurfa-Gaziantep-Suriye sınırı -Halep’e giden bir demiryolu haritası yer almaktadır. Demek ki bu proje önce planlanmış haberin olsun.
Sevgili Mustafa Bey, sizin gibi memleketin kalkınması için çaba sarf eden insanlar maalesef çok az. Çoğu kişi “adam bana ne” diyerek memleket için çalışmaktan kaçıyor. O nedenle Adıyaman’ın kalkınması için zamanını veren nadide insanlardansınız. Allah sizden razı olsun.
Yılın 7 x 24 x 365 yabancı ve yerli turistlere hizmet vermek için Nemrut Dağı’na teleferik yapılması şarttır. Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş Bey’in bunun için proje başlatacağını tahmin ediyorum. Kişisel olarak ve Sivil Toplumu Destekleme Derneği Başkanı olarak bu işe el atmanızı önemle rica ediyorum. İnşallah hayırlı haberler verirsiniz.
Mesaj böyle bitiyor. Sayın Alpaydın’ın “ilerlemiş gençliğine”rağmen bitmez tükenmez enerjisiyle gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyorum. “Hayırlı habere” gelince; Sayın Vali’mizle Ramazan Bayramı’nda görüştüğümüzde teleferik kurulduğu takdirde UNESCO’nun Nemrut’u Dünya Kültür Mirası listesinden çıkarabilme tehlikesini öngörmüştük. İhsan Amca’dan istirhamımakademik gerekçeleriyle UNESCO’dan sivil inisiyatif olarak “TC Vatandaşı” sıfatıyla sorması ve gelecek cevabı kamuoyuyla paylaşması… 
Hayırlı ve uzun ömürler İhsan Amca… Bekliyoruz…