Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözü, devletin ayakta kalabilmesi, uluslar arası kuruluşlarda daha etkin olabilmesi, kalkınması ve kalkındırabilmesi için ülkede yaşayan insanların yaşaması, yaşatılması ve mutlu edilmesi gereğini vurgular.

2009 yılında ASU TV’de yaptığımız haftalık “Işıldak’la Bakış” programlarının birini “Adıyaman’da İz Bırakanlar”a ayırmış, sağlık ocağı, okul, park ve cami gibi toplumsal ihtiyaçları karşılayan eserlere katkı sunan vatandaş ve eserlerini kamuoyuna tanıtmıştık.
Öteden beri önemsediğim bu konu ile ilgili 31.12.2013 tarihli “Eğitimin İsimsiz Kahramanları” 2.6.2014 tarihli “Dünden Bugüne ve Fadıl Binzet” ve 3.6.2014 tarihli “Milli Eğitim ve Ahde Vefa” başlıklı köşe yazılarımızda Fatih Anadolu Lisesi arsasının (şu anda münfesih) Adıyaman İli Okul Yaptırma Derneği tarafından, Hürriyet İlkokulu arsasının ise rahmetli Mehmet Bulca tarafından bağışlanmasına rağmen adlarının bir yere verilmediği, bunun da ahde vefasızlık olduğunu ifade etmiştik.
İlimizdeki okul ve derslik sayısını artırarak ikili öğrenimden tekli öğrenime geçmeyi en büyük ideal edinen sağ olsun Valimiz Mahmut Demirtaş’ın talimatıyla olacak ki, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Tapu Müdürlüğündeki araştırmaları sonucu tarafımıza da gönderme nezaketinde bulunulan; 6.6.2014’de başlatılan yazışmalar, Tapu Sicili Resmi Senedi ve Müfettiş İnceleme Raporu örneklerine göre;
Fatih Anadolu Lisesi arsasına ait iddiamız kayıtlarla da doğrulandığından yazımız üzerine okul girişine arsanın anılan dernek tarafından bağışlandığını belirtir tabelanın asıldığı,
Hürriyet İlkokulu arsasına ait iddiamızın ise doğrulanmadığı, arsanın bağışlanmayıp 28.6.1976 tarih 2633 yevmiye sayılı resmi senetle kamulaştırma yoluyla 9.000 TL’ye satıldığı anlaşıldığından haliyle tabela asılmasının da söz konusu edilemeyeceği, anlaşılmıştır.
Hürriyet İlkokulu arsasına ait iddiamızın kaynağı, yazılarımızda da belirttiğimiz üzere Adıyaman’da Bugün Gazetesinde yayınlanan ve sonra da kitaplaştırılan “Dünden Bugüne Adıyaman” köşesinde yer alan 1977 tarihli Hürriyet Gazetesinin haber kupürü idi. 37 yıldan beri doğru kabul edilen bir bilginin bu vesileyle 37 yıl sonra doğru olmadığının anlaşılması şaşırtıcı bir sonuç olsa da kamuoyunun doğru bilgi edinme hakkına duyduğumuz saygıdan dolayı bunu da paylaşmayı kaçınılmaz bir görev saymaktayız.
Valimiz Demirtaş’a son bir şey söyleyerek konuyu noktalayalım:
İyi ki varsınız! Allah sizden razı olsun…
NOT: Önceki günkü yazımızda konu ettiğimiz “İl Kültür ve Turizm Bakanlığı” levhası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın ilimizi yarın ki ziyaretinden önce kaldırılmış veya düzeltilmiş olur inşallah! Yoksa “mevkidaşının makamını(!)” görmek isteyebilir…
KUTLAMA: MÜBAREK KADİR GECEMİZİN VE ANKARA’DA KUTLAYACAĞIM RAMAZAN BAYRAMIMIZIN ŞİMDİDEN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYOR, HERKESE SEVGİ VE SAYGILAR SUNUYORUM.