Kamuoyu sordu. AKP Hükümeti ile iş birliği yapan, devleti ele geçiren FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı yok mu?

15 yıldır ülkeyi yöneten AKP içinde ve AKP hükümetleri içinde FETÖ terör örgütü siyasi temsilcileri (siyasi ayağı) bu örgüt, devleti nasıl ele geçirir diye sordu.

FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının (siyasi temsilcilerinin) ortaya çıkarılmasını istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Meclis Gurubunda yaptığı konuşmalarda defalarca, AKP’den parti içindeki ve AKP Meclis Grubu’ndaki FETÖ terör örgütü mensuplarının ortaya çıkarılmasını istedi.

15 yıldır ülkeyi yöneten AKP içinde ve AKP hükümetleri içinde FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı olmadan, bu cemaat (terör örgütü) devleti nasıl ele geçirir diye sordu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, AKP Hükümeti’nden ve AKP yönetiminden FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının (siyasi temsilcilerinin) ortaya çıkarılmasını istedi.

Ana Muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Meclis Grup Başkan vekilleri, milletvekilleri 15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrası neredeyse her gün 15 yıldır ülkeyi yöneten AKP içinde ve AKP hükümetleri içinde FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı olmadan, bu cemaat (terör örgütü) devleti nasıl ele geçirir diye sordu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, AKP Hükümeti’nden ve AKP yönetiminden FETÖ terör örgütünün siyasi ayağının (siyasi temsilcilerinin) ortaya çıkarılmasını istediler.

Kamuoyunun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, CHP genel başkanı ve milletvekillerinin çağrıları haklıydı. AKP ile Fetüllah Gülen işbirliği yapmadan, AKP içinde FETÖ terör örgütünün siyasi temsilcileri olmadan, FETÖ Terör örgütü mensuplarının devleti ele geçirmeleri, darbeye kalkışmaları mümkün değildi.

HDP Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, 15 Temmuz FETÖ terör örgütü darbe kalkışmasının siyasi ayağının ortaya çıkarılması için Meclis’e araştırma önergesi verdi. Ancak önerge, Meclis’in 1 Haziran 2017 tarihli oturumunda AKP’lilerin oylarıyla ret edildi.

Toplumsal ve siyasal olaylar, sonuçlarıyla değerlendirilir. Önergenin AKP milletvekillerinin oylarıyla ret edilmesi:

AKP’nin 15 yıldır Gülen Cemaati ile yaptığı iş birliğini

İş birliğinin derinliğini,

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ve AKP’nin, halkın bu iş birliğinin derinliğini öğrenmesini,

  1. terör örgütünün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını istemediğinin somut göstergesidir.

Görüldüğü gibi AKP Genel Başkanı Erdoğan ve AKP, FETÖ terör örgütü ile mücadelede samimi değildir.

AKP Genel Başkanı Erdoğan ve AKP, Gülen cemaatinin darbe kalkışmasını, Cumhuriyetin hafızasını silmek, Atatürk’le kurduğu Cumhuriyetin ve Atatürk’le, Türk halkıyla bağını koparmak, muhalifleri tasfiye etmek için bir fırsata dönüştürmüştür.

Ancak AKP Genel Başkanı Erdoğan ve AKP, başarılı olamayacaktır. Türk halkı, bu oyunu bozacaktır.