Herhangi bir ortamda İsrail söz konusu olunca, doğal olarak beynimizde oluşan algının vermiş olduğu refleksle birlikte, nefret dilimizi kullanmaya başlıyoruz.

Bugüne kadar İsrail’e yönelik içimizde hep kin besledik, nefret ettik, etmeye de devam ediyoruz.
Çünkü inancımız gereği mazlumun yanında, zalimin karşısında olmak durumundayız. Velev ki zalimliğe meyleden babamız olsa bile, babamıza karşı olmayı emrediyor bize kutsal inancımız.
Kurulduğu 1948 yılından buyana, Ortadoğu’nun göbeğinde sürekli vampirleşen, kan akıtan, terör estiren, bölgenin kadim toplumunu soykırıma uğratan, onları zorla yerinden yurdundan ettiren, kısacası envai çeşit zalimliğe yeltenen İsrail’e, Müslüman olmamız hasebiyle karşı durmalıyız ve duruyoruz da…
Kaldı ki insanlık namına bile olsa zalimin karşısında hep asil duruş sergilemek, mazlumun safında yer almak durumundayız.
Zerre-i miskal kadar dahi insani meziyete sahip olanların yapması gereken, mazlumun safında yer almasıdır.
Toplumumuzun kahir ekseriyetinde insanlık hasleti olması ve de İslam inancına sahip olması hasebiyle her zaman zalim İsrail’e karşı duruldu.
Zira şu da bir gerçek ki; birileri başta İsrail olmak üzere, her zaman zalimlerin safında yer almayı yeğledi.
Bunun en basit örneği; “18 Mart Çanakkale Zaferi”nin yıldönümünde iddia edilen hadisedir: 
Çanakkale savaşlarının ruhunu anlatması için, Çanakkale’de kurulmuş olan Tanıtım Merkezi’nde tasarlanan simülasyonda, birilerinin İsrail aşkı gündeme damgasını vurmuş. 
Nasıl mı?
Bu yılki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde savaşı anlatan simülasyon gösterisinde; 1915 yılında henüz kurulmamış olan terör devleti İsrail’in adı, Osmanlı’ya destek veren ülkeler listesinde yer aldığı iddia ediliyor.   
Çanakkale Savaşı’nda 3 bin Yahudi’nin Siyon Katır Birliği ile Osmanlı’ya karşı İngilizlerle birlikte savaştıkları halde söz konusu simülasyonda yer almıyorsa, bilakis o dönemde olmayan bir devletten bahsediliyorsa orada oturup düşünmek lazım.
Anlaşılan her yerde İsrail aşkı vuku buluyor…
Bu aşk uğruna gerçek tarih bile tersyüz ediliyor ve de toplumda mesnetsiz algı oluşturuluyor.
Sevsinler sizin İsrail aşkınızı!!!
 
     Bilal KARADAĞ