Uzun uzadıya kendimi ifade etmekten kurtulmanın yolunu bazen yuvarlak laflar etmekte bulurum. Bu sıralar o laflardan biri, herhangi bir ‘evet’ ya da ‘hayır’ demeden ‘ilkelerim ve önceliklerim doğrultusunda’ deyip kestirmeden gitmek. Çünkü bunun bir adım ötesi, benim için ikna enerjisini getiriyor beraberinde. Bir bakıyorum ya kendimi ikna etmeye çalışıyorum ya da karşımdakini. Böyle olunca da gereksiz diyaloglar yorucu oluyor.

... mış gibi yapma halinden özgürleşmenin bir yoluymuş gibi de geliyor bana. Çünkü benim beni kandırmam çok kolay. Rutine bindirdim mi içi boşalıveriyor hemen. Anlamlı kılmak, tatlıya bağlamak adına bugün bunun içine bakmak istedim.

Bazen o kadar iç içe giriyor ki kafam karışıyor. Örneğin Beyaz’la biraz önce yaşadığım deneyimi paylaşmak istedim. Bahçede güneşin dikey geldiği köşeye sandalyemi çektim. Kucağımı açtım ve Beyaz’ı davet ettim. O da davete icabet etti. Anında zihnim telaşa kapıldı. Spordan yeni geldiğim için taytım üzerimdeydi. Tayt çok ince, Beyaz patileriyle bana masaj yapmaya başlayacak, hem canım yanacak hem de tayt tiftiklenecek diye huzursuz oldum. Ardından Beyaz’ ın tek dişi var ama kerata istenilmeyen yerlerine, istenilmeyen şekilde dokunursan ısırıveriyor. Bu ısırmalarda mikrop kapar mıyım? Eyvah ceketimde açık renk, nasıl da kirlendi? Gibi kaygı ve korkularla o güzelim meditatif hali işkenceye çevirdim. İşte, sanki önceliğim Beyaz’la güzel, yumuşak anlar yaşamakmış gibi hareket ettiğim halde, hijyen takıntım oradan fırladı çıktı.

Hijyen takıntım üzerinde uzun zamandır çalışıyorum. Bayağı da yol kat ettim. Fakat kendimi kandırmadan da böylesi anların tadını çıkarmak istiyorum. Geleneksel olarak yapılan tüm ritüellerin sonunda tatlı bir şeylerin dağıtılması tesadüf değil bence. İşi tatlıya bağlamak bütün mesele. Fakat ben ritüellerin içeriğini, sürecini atlayıp doğrudan sonucuna dalıyorum. Yani tatlı yiyorum. Bu da bana kilo olarak dönüyor. Daha da kötüsü bedenimdeki ayarları öyle bir bozuyor ki hissetmemem mümkün değil.

Nereden tatlıya geldik, demeyin. Çünkü tatlı yemekten başka hiçbir şey haz vermiyor şu sıralar bana. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemek delilikse ki öyle olduğuna inanıyorum, farklı şeyleri denemek istiyorum. İşte Beyaz’la geçirdiğim dakikaların tadını çıkarmak gibi.

Sağlıklı yaşamak benim doğal hakkım. Bu hakkımı sonuna kadar kullanıyorum. Siz anladınız beni. Nasıl da kendimi motive etmek için zorluyorum. Değiştirmem gereken bir inanç da bu; ”Ancak zorlanarak bir şeyleri başarabilirim.” Attım gitti. Yerine; kolaylıkla ve sevgiyle özgürleşiyorum, diyorum. Teşekkürler.