Nisan 1999’da yapılan seçimlerde tek başına iktidara gelen parti olmadı. Seçimlerde birinci parti olan DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in başkanlığında DSP-ANAP-MHP Koalisyon Hükümeti kuruldu.

Koalisyon hükümet uyum içinde çalışamadı. 2000 ve 2001'de iki büyük ekonomik kriz yaşandı. Yüzlerce iş yeri kapandı. Binlerce insan işini kaybetti. Ülkede yüzde 40'lar düzeyinde bir yoksullaşma oldu.

Bu arada hükümetin birçok bakanın adı yolsuzluk olaylarına karıştı. Bu bakanların bir kısmı “Yüce Divan’da” yargılandı.

Kemal Derviş ABD'den çağrıldı. Bakan yapıldı.

Derviş'in önerisi ile Koalisyon hükümeti uluslararası tefeci bir kuruluş olan İMF'nin kapısını çaldı. Borç para istendi.

İMF, borç verme karşılığında stratejik tarım ürünleri olan tütün, şeker pancarı ve buğday üretimine kota uygulanmasını istedi. Hükümet, İMF'nin koşullarını kabul etti. Tütün, şeker pancarı ekimine kota uygulandı. Adıyaman başta olmak üzere geçimini tütün yetiştirerek sağlayan binlerce tütün üretici aile mağdur oldu. Ekonomisi büyük oranda tütüne bağlı olan Adıyaman'da büyük bir yoksulluk ortaya oldu.

Halkta Koalisyonu oluşturan partilere karşı büyük bir tepki oluşmuştu. Aynı şekilde kendilerine sahip çıkmadığı, haklarını korumadığı için Ana Muhalefet Partisi DYP’ye karşıda büyük bir tepki oluşmuştu.Halk, DSP, ANAP, MHP ve DYP gitsin de kim gelirse gelsin demeye başlamıştı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan halkın mağduriyeti üzerine siyaset yaptı. Yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları kaldırma sözünü verdi.

Seçimler öncesi Adıyaman'da yaptığı mitingde "Ne demek halkın geçim kaynağı tütün ekimine kota uygulamak. Kotayı kaldıracağız, isteyen istediği kadar tütün ekecek" dedi. İktidara geldiklerine Adıyaman’da tütün ekimini serbest bırakacaklarını söyledi.

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlerde AKP, toplam 550 milletvekilinin 363’nü kazandı. Büyük bir Meclis çoğunluğu ile tek başına iktidara geldi.

Adıyaman halkı, Erdoğan’ın verdiği sözlere inandı. Adıyaman’ın toplam 5 milletvekilinin 4'nü AKP kazandı.Fakat Erdoğan, Adıyaman halkına verdiği sözlerini tutmadı.

Adıyaman’da tütüne uygulanan kotanın kaldırılması bir yana, tütün ekimi yasaklandı. Geçimini tütün yetiştirerek sağlayan binlerce aile mağdur oldu.

Erdoğan’ın kendilerine verdiği sözlerini tutmamış olmasına rağmen Adıyaman halkı, Erdoğan ve AKP'ye destek vermeye devam etti. 2007, 2011 ve 2015 seçimlerinde toplam 5 milletvekilinin 4'nü AKP kazandı. Adıyaman, adeta AKP’nin kalesi oldu.

Çelikhan ilçesi başta olmak üzere, dağ köylerinde ve ova köylerinde az sayıda aile, tütün ekerek geçimini sağlıyordu.Bayram öncesi Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere doğrama tütün satışına el konuldu. Erdoğan, kalesi Adıyaman’ı cezalandırdı. Dolaylı bir şekilde Adıyaman'da tütün ekimini tümden yasakladı.

Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde doğranmış tütün satışını yasaklama kararını alan AKP hükümetiydi.

Daha önce Erdoğan’ın Adıyaman halkına verdiği sözlerini tutmamış olmasına, Adıyaman’da tütün ekiminin yasaklanmış olmasına ses çıkarmayan Adıyaman AKP milletvekilleri, AKP il ve ilçe teşkilatları,

2002, 2007, 2011 ve 2015 seçimlerinde, Erdoğan’ın(AKP’nin) söylediklerini ve yaptıkların tartışmadan ve sorgulamadan gözü kapalı onaylayan AKP yandaşı gazeteciler ve sivil toplum örgütleri,

23 Haziran 2017 tarihinde Facebook Sayfamda yayınladığım, aynı zamanda Adiyamanlilar Net ve Gölbaşı Güncel Haber sitelerinde yayınlanan “Adıyaman, Tütün, Erdoğan ve AKP” başlıklı yazım sonrasında, bir anda ortaya çıktılar.

Şov yapmaya başladılar.

Büyük bir iki yüzlülük sergileyerek, doğranmış tütüne el konulmasına tepki göstermeye başladılar.

Değerli Adıyamanlı hemşerilerim, 15 yıldır AKP tarafından kandırılıyorsunuz.

Yeter artık.

Bundan sonra AKP’nin sizi kandırmasına ve iki yüzlü politikalarına kanmayın.

AKP’nin bundan sonra sizi kandırmasına izin vermeyin.

Aksi halde AKP tarafından kandırılmaya devam edersiniz.