Hırs sonucu nedir?  Herkesi ilgilendiren bu konuyu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanına sorduk çok etkileyici bilgiler edindik. Bu bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. 
'' Hırs konusunda kendini sürekli gözlemle: Mesela güzel bir insan gördün ve an onu elde etme hırsı ortaya çıktımı? Şahane bir ev gördün ve ona sahip olma hırsı meydana geldi mi? iki aşığı gördün ve aşk yaşama hırsı hissettin mi?
Eğer cevap ''evet'' ise hırs bütün bünyeni sarmış demektir. Yüzeyde çok masumane istek ortaya çıkar: '' Keşke bende de olsa'' isteği ama derinde bu isteğin ortaya çıkmasına neden hırs duygusu vardır ve o seni rahat bırakmaz.
Her gün insanların başına gelen günlük, sıradan bir örnek verelim. Bir insan yemek yiyor ve bir an açlığını doyurduğunu hissediyor ama yemeye devam ediyor. 
İşte bu açlığı doyurduktan sonra gelen yeme eylemi hırs ve açgözlülüğün sanucudur.
Kişi artık açlıktan değil, açgözlülükten yiyordur; hırs yüzünden yemeye devam ediyor ve sonuç kilo alıyordur. Fazla kiloların tek bir nedeni var - açgözlülük ve hırs. Kim ne derse desin obezitenin temelinde ''hırs'' denen  lanet var!
Örneğin Değişim sanatı'nı uygularken insan olağanüstü bir deneyim yaşar ve aydınlanır. Sonra da kişi bu deneyimin her gün tekrarlanmasını ister ve bunu bekler.
 Ama beklenti yüzünden kişi hayal kırıklığına uğrar ve hayal kırıklığı yaşadıkça deneyim yaşama ihtimali azalır.
Aynı deneyim kapısı asla açılmaz çünkü yaşam değişim demektir. Zaman geçince deneyimler de geçer. Varoluş değişim demektir ve aynı deneyimi beklemek de hayatın akışına  aykırıdır, çünkü deneyimlerde sürekli değişir. Aynı deneyimi tekrar tekrar yaşamak isteyen insan çok bekler!''