Yine şehitler gelmeye başladı. Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PYD(PKK)ya karşı yapılan operasyonlarda vatan evlatlarını, Mehmetçiklerimizi şehit veriyoruz.
Malum “Ateş düştüğü yeri yakıyor”… Kimi nişanlı, kimi yeni evli, kimi yakında baba olma hayali ile yaşıyor.. Bu gençleri Vatan toprağına kurban vermek kolay değil..
Gerçekçi olalım; Bizler ne kadar üzülsek üzülelim 1-2 gün sonra unutup gidiyoruz. Ya Geride kalanlar… Gözü yaşlı eşler, nişanlılar, analar, babalar, kardeşler ve yetim kalan çocuklar ?? Bunlar hayatları boyunca bu acı İle yaşayacaklar.
Tabi bu acılar bir yana , birde acıyı katlayan, yürek burkan şehit evleri var. Dikkat edin Bayraklarla donatılar bu evlerinin hepsi Yıkık-dökük, harap, derme çatma… Ev demeye bin şahit gerek..
Hani o meşhur türkü var ya ;
“Zenginimiz bedel öder askeriniz fakirdendir” diye.. Maalesef bu bedelli askerlik çıktıktan sonra bu türkü tamamen gerçek oldu. Halbuki Vatan borcu hiç bir bedelle ödenemez. Ama maalesef artık güvenlik güçlerimizin tamamı (asker-polis)fakirlerden..
40 yıldır binlerce , onbinlerce aile bu acılarla yaşıyor. Ne yaparsak yapalım maalesef giden geri gelmiyor.
Giden geri gelmiyor ama Şehitlerimizin ailelerine sahip çıkıp bu yıkık dökük harabe evlerden çıkarılmaları sağlanabilir. Şehitlerimizin anısına bu aileler ev sahibi yapılabilir.
Nedense bu konu hiç gündeme getirilmiyor. Bu Vatan uğruna can veren şehitlerimizin geride kalanlarına bir daire, bir ev almak, bunları bir ev sahibi yapmak çok mu zor? Çok büyük bir külfet mi?
1984 yılından bu güne kadar yaklaşık olarak 10.000 Asker, polis ve korucu Vatan evladı PKK TERÖR ÖRGÜTÜ saldırılarında şehit olmuş.
Şöyle basit bir hesap yapalım;
TOKİ’nin başlattığı yeni konut seferberliğinde (2+1) konutlar 608.000TL.den, (3+1) konutlar ise 850.000 TL.den satışa sunuldu.
Hadi bu konutların tanesi düz hesap 1 Milyon TL. olsun.
10 bin şehit ailesine verilecek birer dairenin toplam maliyeti 10 Milyar TL.
Peki bu 10 Milyar çok mu büyük bir para ?
Bazı imtiyazlı kişilerin silinen vergi borçları gözününe alındığında bu 10 Milyar çok çok cüzi bir para..
Ayrıca 2023 bütçesinde FAİZE günde 1,5 Milyar TL. para ayrıldığını unutmayalım. Bir haftada faize ödenecek para İle 10.000 şehidimize 10.000 daire alınabilir.
Bunu yaparak şehitlerimizin sahipsiz olmadığını, Devletin şefkat elinin üzerlerinde olduğunu göstermeliyiz.
Bekliyoruz.
Mithat SOLGUN