Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katıldığı 7 Ağustos 2016 tarihinde yapılan Yeni Kapı mitinginde yaptığı konuşmada: “Hiç kimse, kapatılan yurtlardan, okullardan, evlerden dolayı endişeye kapılmasın. Gerek devletimizin ilgili kurumları gerekse aynı alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarımız çok daha iyisiyle, çok daha fazlasıyla bu boşluğu dolduracaklardır” dedi. Erdoğan’ın bu açıklaması gazetelerde ve televizyonlarda genişçe yer aldı.

 

Erdoğan, bu açıklamasıyla halka, okulları, dershaneleri, yurtları ve evleri kapılan öğrenci velilerine ve öğrencilere tedirgin olmamalarını telaşa kapılmamalarını söyledi. Gülen tarikatının yurtlarını, öğrenci evlerini, dershanelerini, ilköğretim, lise ve üniversiteleri kapattık. Onların oluşturduğu boşluğu diğer tarikatlar tarafından kısa sürede doldurulacaklarını söyledi.

Açık açık 2002 -2016 arasında ülkeyi birlikte yönettiğimiz Gülen tarikatı ile ilişkimizi kestik fakat diğer tarikatlarla birlikte ülkeyi yönetmeye devam edeceklerini söyledi.

 

Erdoğan ve Erdoğan’la aynı düşünceyi paylaşanların himaye ettikleri cemaatler, eğitim kurumlarını ele geçirdiler.

 

Adana Aladağ’da Süleymancılar cemaatine ait yurtta çıkan yangında 10 kız öğrenci hayatını kaybetti. Bu ilk yurt yangını değildi. Bundan öncede değişik illerde cemaatlere ait yurtlarda yangın çıkmış, onlarca kız ve erkek öğrenci hayatını kaybetmişti.

Aladağ’da yaşanan yurt yangına sonrasında basına açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’da yaklaşık 100 tane benzer yurt olduğunu, bunun 80’nin aynı cemaate ait olduğunu söyledi. Bu açıklama 1 Aralık 2016 tarihli gazetelerde genişçe yer aldı.

 

Yoksul aile çocukları başta olmak üzere ilköğretim, orta öğretim ve yüksek öğretimde ihtiyacı olan öğrencilerin barınma, giyim ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak devletin görevidir.

 

Devlet görevini yapmayınca cemaatler devreye giriyor.

 

Cemaatler bir taraftan çocuklarımızı yanlış din bilgileri veriyorlar, çocukları yanlış din bilgileri ile zehirliyorlar. Diğer taraftan da bu yurtlarda cinsel taciz başta olmak üzere kız ve erkek çocuklarının başına gelmedik işler kalmıyor.

 

Bu ülkeyi ve çocuklarımızı cemaatlere teslim etmemek için Cumhuriyeti kuran, devrimleri yapan CHP başta olmak üzere toplum ve birey olarak hepimize görev düşüyor.

 

Türkiye genelinde il ve ilçelerde tarikatlara ait yurtlar, öğrenci evleri, dershaneler ve okulları en kısa sürede tespit edecek bir çalışma yapmalıyız. 

İl ve ilçeler düzeyinde hangi tarikata ait kaç yurt, öğrenci evi, dershane ve okulun olduğu, belirlenmeliyiz. Bu sayılar, çizelgelere dökmeliyiz. 

Bu tabloyu halkın, Meclisin ve hükümetin gündemine getirmeliyiz. 

Halkı bilgilendirerek ve halkın desteğini de alarak tarikatlara ait bu kurumlar kapatılmasını sağlamalıyız.

 

Aksi halde dün ve bugün olduğu gibi, gelecekte de meydan cemaatlere kalır. Bugün Aladağ yaşananlar yarın başka yerlerde yaşanmaya, öğrenciler yanmaya ve tacize uğramaya devam ederler.