Atatürk’ün Başkomutanlığında yapılan kurtuluş Savaşı, işgalci emperyalist ülkeler İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan’ın tarihsel süreç içinde yenildikleri tek savaştır.

 

Atatürk’ün yönetiminde ilerinde seçilip gelen, toplumun tüm kesimlerinin temsil edildiği milletvekillerinin oylarıyla kurulmasına karar verilen, dünyanın önde gelen tarihçilerinin, siyaset ve sosyal bilimcilerinin, Birleşmiş Milletler Eğitim Kültür ve Bilim Kuruluşu UNESCO’nun, araştırmacılarının, 20. Yüzyılın en büyük yenilik, değişim ve dönüşüm projesi olarak kabul ettikleri, halk egemenliğine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti, son Türk devletidir

İşgalci emperyalist güçlerin baskı ve sömürüsü altında yaşayan mazlum ülkeler, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu liderliği kendilerine örnek aldılar. Onlarda bağımsızlık mücadelesi başlattılar. Ülkelerini bağımsızlığa kavuşturdular.

Atatürk’ün yönetiminde yapılan devrimleri, devrimlerle yaşama geçirilen insani merkez alan, insani önemseyen, insana değer veren, insani yüceltmeye amaçlayan toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel değişim ve dönüşümleri, örnek aldılar. Onlarda ülkelerinde benzer değişim ve dönüşümü yaşama geçirdiler.

Türk uyruklu devletlerin hepsi, Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda, İngiltere’nin liderliğinde Anadolu’yu işgal eden emperyalist ülkelere, Tarihte ilk yenilgiyi yaşatan, son Türk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, “Ne Mutlu Türkün Diyene” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü, ulusal kahraman, bağımsızlık savaşçısı, Türklerin lideri olarak kabul ediyorlar.

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Ne Mutlu Türkün Diyene” diyen, son Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, Türklüğü ile övünen, Türklüğü yüceltmek için mücadele eden Atatürk’ü, yok etmek ve hafızalardan silmek istiyor. Bunun için elinden geleni yapıyor.

Mart 2003 tarihinde, Ağustos 2014 tarihinde yaptığı konuşmalarda MHP’ye, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Türk Milliyetçiliğine yönelik çok ağır suçlamalar yaptı. 18.02 2013 tarihinde yaptığı açıklamada “Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız” dedi. Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına aldığını ve ezdiğini söyledi.   

Türklerin ve Türk Milliyetçilerinin partisi olduğunu söyleyerek siyaset yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP genel başkanı Devlet Bahçeli ve MHP milletvekilleri, AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın;

Ne Mutlu Türkün Diyen, son Türk Devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, Atatürk’ü yok etme ve hafızalardan silinme uygulamalarına koşulsuz destek veriyorlar.

Fakat MHP’liler ve ülkücüler bu durumu sorgulamıyorlar. 

En büyük Türk Atatürk’e sahip çıkmıyorlar.