Susma Haykır istismara Hayır...

Sus sustukca sıra sana daha çabuk gelecek...

Susmak suça ortak olmaktır

Herkes zannediyor ki böyle şeyler hep başkasının başına gelir ama öyle bir şey yok.  Her an her şey senin de sevdiğinin de başına gelebilir, o yüzden susma, sorgula neden yeterli yasal düzenlemeler yok, neden yasalar tam olarak uygulanmıyor, neden cezai indirim diye bir saçmalık hala uygulanıyor. 

Laflara değil icraatlara bakın belki o zaman tepkileriniz anlamlı olur.

...

Bakıyorum da sorumluluk alması gerekenler sadece bu durumu kınıyor, devlet kınamaz yaptırım uygular. Böyle vakalar yaşanmasın diye gerekli tedbirleri alır, caydırıcı düzenlemeler yapar. Oysaki bakıyorsun böyle bir şey yok. Elde var sıfır. Ateş düştüğü yeri yakmış. Elalem üç gün konuşmuş dördüncü gün unutmuş. Devlette, hükümette milletin gazını almış herkes unutmuş. Ölen öldüğüyle kalmış. Taki benzer bir olay daha yaşanana dek. Birbirimizi kandırmayalım arkadaşlar. Kendimize yalan soylemeyelim.

...

Sivil toplum kuruluşlarına bakiyorsun onlar da aynı şekil de kınıyor. Peki STK'lara soruyorum. 

Bende kınıyorum peki sizin benden ne farkiniz kaldı o zaman! 

Kinayinca sonuç değişiyor mu? Kinamak güçsüz, geri kalmis  toplumların işidir. Bir şeyler yapın eliniz armut toplamasin. Toplumsal baskı oluşturup kanunlar duzenlettirin, kanunları uygulattirin magdura sahip çıkın. Mağduru susturmayin, susarsk değil konuşarak çözüm üretebiliriz. 

Haykirin. Magdurlarin yanin da olun. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmasıni sağlayın. Davaları takip edin, sonuçlarını inceleyin. Kinamayin çözüm üretin. Sonuçlara değil nedenlerine, sebeplerine odaklanın.

....

Burdan yetkililere sesleniyorum;

Kadın çocuk ve hayvanların korunması için, yasaları çıkarmanız için daha kaç çocuk istismar edilmeli, kaç kadin katledilmeli, kaç hayvan işkence görmeli ?

Bu ülkede ağaçlara bile yaşam hakkı tanınmıyor.

Bu kanunları çıkarmayan bu yaratıklar koruyanlar bizleri nasıl bir açıklamayla tatmin etmeyi düşünüyorsunuz ?

Gerçekten konuşmak anlamsız olmuş, susmak vicdan azabı. Büyüklerin de dediği gibi sussam gönül razi değil konuşsam tesiri yok.

Ama tarafımız belli olsun en azından, Hz. Ibrahim'in ateşini söndürmek için bir damla su taşıyan karınca misali.

Çocuklarınızı koruyun, çocukları koruyun, çocuklara uzanan elleri kırıverin yetkililer.

Bu konu çok uzun ama konuştukça daha da sinirleniyorum o yüzden kısa kesiyorum.

Devlet kınamaz yaptırım uygular.

Devlet kınamaz bedel ödetir. 

Sağlıcakla kalın.