25–28 Eylül 2014 arasında İstanbul Feshane’de Adıyaman Günleri, diğer adıyla Adıyaman Tanıtım Günleri yapılacak. Valimiz Mahmut Demirtaş’ın şahsında Adıyaman Valiliğinin “lokomotif” görevini üstlendiği, Adıyaman Belediyesi ve diğer kurumların da önemli derecede katkı sunduğu bu özel günlerin amacına varması en halisane temennimizdir.

Hani asker ocağında her yıl tatbikat amacıyla Ordugah’a gidilir. Bölüğün çok büyük bir bölümü Ordugah’a gider, zaruri ve en asgari düzeyde tutulan bir kısım asker de Kışla’da, bölükte kalır. İşte Tanıtım Günlerini Ordugah’a benzetecek olursak Ankara’dakinin aksine bu kez İstanbul’daki Ordugah’a gitmedim, gidemedim, Adıyaman’daki “Kışla”da kaldım. 
Bununla beraber kalbimiz yine Ordugah’la birlikte atacak, alacağımız haberleri buradan değerlendirerek sohbetlerde dile getirecek, yorumlayacak, oluşabilecek naçizane önerilerimizi ise aynı şekilde paylaşacağız inşallah.
Bu tür günlerde açılan stantlara o veya yakın illerdeki Adıyamanlılar gelip gezerler. Adıyaman’dan gelenlerin getirdiği memleket kokusunu içlerinde hisseder, eş, dost, arkadaş özlemi giderirler. Milletvekilleri en az bakan düzeyindeki protokolün stantları gezmesine, bilhassa ilk günkü açılışta bulunmalarına çalışırlar. Çünkü ulusal medya bakanların olduğu yere gelir. O nedenle amacın en üst derecede tahakkuku için ulusal medyanın haber yapması beklenir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde R. Tayyip Erdoğan’a Sincik % 95.72, Harran % 92.50, Güneysu % 91.10 oranında destek vermişti. İşte bu birincilik de gerekçe gösterilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açılışa gelmesi için çaba gösterilmeli, gelemediği takdirde açılıştan hemen sonra STK’lar tarafından stantların girişine “Sayın Cumhurbaşkanımızı Bekliyoruz. Adıyamanlılar” benzeri pankart asılıp haberleştirilmelidir.
Ayrıca “Ordugah’taki(!) Adıyamanlı hemşerilerimiz stantları gezmeye giderken beraberinde Adıyamanlı olmayan iki-üç üç dostunu da davet etmesine özen göstermeli, böylece mümkün mertebe “kendimiz çalıp kendimiz oynama” alışkanlığından vazgeçmeli, içe dönükten ziyade daha çok dışa dönük bir tanıtım atağına geçmeliyiz.
Öte yandan tanıtım günleri boyunca oluşturulacak mail ve SMS zinciri ile sosyal medya gibi iletişim kanalları yoluyla tüm tanıdıklar bilgilendirilmeli, onların da aynı yolla kendi iletişim gruplarına bilgi vermesi ricasında bulunulmalıdır.
Üç yıl kadar önce Adıyaman Sivil Toplumu Destekleme Derneği Başkanı olarak İstanbul’da Eyüp Müftülüğü’ne resmen talepte bulunduğum, lakin bürokrasiyi aşmak için yeterli zaman bulamadığımdan yarım kalan; “Türkiye’de kabri bulunan ikinci sahabe Savfan Bin Muaddal Hazretlerinin kabri Adıyaman’da bulunmaktadır.” Veya benzeri tanıtım tabelasının Sahabe Kardeşi Eyüp Sultan’a kalıcı bir biçimde monte edilmesi için İstanbul’da bulunan Adıyaman bürokrasisi ve siyasetçileri çalışmalı, gerekirse Eyüp Sultan için de benzer tabelanın karşılıklı olarak Adıyaman’da asılacağı sözü verilmelidir.  
Haydi Adıyaman!
Haydi Adıyamanseverler!
Duamız sizlerle…