*Hayatta en güzel şey sizi anlayan bir kişidir. Hayat bir ayna gibidir. Gülümsediğinizde en iyi sonuçları alırsınız. Bazı sonlar kahve kadar acı verici olsa da sizi süreklilikle uyanık kılar.

*Hayat size ne kadar acı çektirirse çektirsin her zaman iyi olduğunuzu varsayın. Öyle görünün ve öyle davranın, öyle düşünün. Ne kaybedersiniz ki gizlilik diğer insanların size acımasından çok daha iyidir.

*Olumsuzluklara maruz kaldığınızda, sakın umutsuzluğa kapılmayın tekrar tekrar deneyin. Hayat bana sevdiğin kişiye yakın olmayı değil. Sevdiğimin kalbinde olduğumda güvende olduğumu öğretti.

*Mutluluğu satın alabilseydim onu satın alıp çevremde bulunan herkese verirdim.  Onların mutluluğu ile mutlu olurdum. Unutmayın ki dünyanın en güzel şeyi sizi tüm samimiyetiyle seven bir kalp bulmanızdır.

 

*Bazen, tesadüfen meydana gelen güzel şeyler. Uzun zamandır beklenenlerden çok daha güzeldir.

 

*Öğrencilik yıllarımızda öğretmenlerimiz bize hayata dair her bir şeyi tüm ayrıntısına kadar öğretir ve  bizleri sınava tabi tutarlar. Sonra ne mi olur. Yaşamın gerçekleri bizi sınava tabi tutar.

 

*Uyumadan önce kendi kendinize şunu söyleyin. Bu dünyada tek üzgün insan ben değilim. Tüm insanlar düşündüğümüz kadar da mutlu değildir. Sizi hayal kırıklığına uğratan bir rüya aramaya ve kırık durumu yeni bir rüyanın başlangıcı yapmaya çalışmayın.

 

*Hala nefes alıp vererek hayatta olduğumuzu ve bu dünyada ki yaşamın her şeye rağmen çok güzel olduğunu bilmek için haykırıyorum. Kötü günler geçecek ve bize üzüntülü günlerimizi unutturacak mutlaka bir sevinç an’ı mutlaka ama mutlaka sizi bulacaktır.

 

*Gerçekten mutlu olduğunuzda çevrenizdekilere mutlu olmanın sevincini her haliniz ile gösterirsiniz. Üzüntünün yasını tuttuğunuzda ise sonbaharın etkilerini gizlemesi gibi üzülürsünüz. Unutmayın ki yaşam nefreti geliştirerek hataları hafızalara nakşederek harcanmayacak kadar çok kısa.

 

*Sevgiyi sevgisizlik, mutluluğu üzüntü kıymetli hale getirir. Sessizliği takdir etmek için gürültüye ihtiyaç vardır. Varlığın kıymetini yokluğumuzda anlarız. Sıhhatin kıymetini hastalık kıymetli hale getirir. İnsanlar zor zamanlarda daha şefkatli daha  yumuşak daha düşünceli ve daha nazik olur.

 

*Bir insanın sessizce sevmesi, sessizce ayrılması, sessizce özlemesi, çığlık atmadan sessizce acı çekmesi, gözyaşı dökerek yaşaması çok zordur. Hayat bana yaprakları kadar yumuşak, kökleri kadar sımsıkıya bağlı ve gövdesi kadar sert, güzel bir parfüm kokusunu iliklerime kadar hissetmeyi öğretti.

Esenlikler dilerim.