Hakkın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. “ Düzenim bozulur, hayatım altüst olur “ diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını? ( Tebrizli Şems )

Ne güzel söylemiş söyleyen. Nereden biliyorum bugün hayatımdan çıkmış olanların huzuru bulmadığını veya çıkacak olanların boşluğunu daha güzel şeylerin doldurmayacağını. Yapışmak niye bunca kızgınlığa, isyana. Vardır Tanrı’ nın bir bildiği, o ne eylerse güzel eyler deyip kenara çekilmek varken. Rahmetli Neriman teyzem, biz dünya üzerindeki haksızlıkların altını çizdiğimizde bize şu öykücüğü anlatıverirdi hemen.

“ Küçük çocuk yerde oyuncaklarıyla oynarken annesi de elinde gergefi nakış işlemektedir. Bir ara başını kaldırır ve annesine niye o çirkin şeyle bu kadar çok uğraştığını sorar. Çünkü yerden gördüğü gergefin altındaki ipliklerin karışıklığıdır. Anne durumu anlar. Çocuğu yanına çağırır. Divana çıkan çocuğa gergefin üstündeki nakışı göstererek bir de buradan bak bakalım, der. “

Sen bugün nereden bakıyorsun, bilemiyorum güzel teyzeciğim. Fakat emin olduğum bir şey var beni görüyorsun. Lütfen, bugün hayatımdan çıkmış ve çıkacak olanları da sevgiyle uğurlamam için bana yardımcı ol. Teşekkürler.