Hayallerin içindeki boşlukları dolduran hayat ne yazık ki bazen bize toz pembe bir renk sunmaz. Hayat göreceli değildir, yaşadığımızdan ibarettir. Ama hayal görecelidir..

           Hani bir söz vardır; Olmayacak duaya amin denmez.. Hayır denir.. Olmayacak duaya amin de denir. Gerçekleşmeyecek hayaller de kurulur. Hayat, çoğu zaman bizim şekillendirdiğimiz güzellikleri sunmaz bize. Ne getireceğini bilmeden yaşar gideriz. Ama hayal bizimdir. Sonsuz bir güçle kurarız hayallerimizi ve ne istiyorsak onu yaşarız..

            Yaşayın; Hayat size neyi sunuyorsa hakkıyla yaşayın. Hüznün de hakkını verin mutluluğunda.. Ucunda ölüm olmayan herşeyi tebessümle karşılayın hayatta. Hiçbir acı sonsuza dek sürmez. Sadece ilk anlarda acı verir. Tamamen geçer mi? Geçmez belki ama hafifler. Düşünsenize bize acı veren şeyleri aradan yıllar geçtiği halde aynı dozda yaşasaydık eğer; işte o zaman hayat çekilmez bir hal alırdı. Acıyı da yaşayalım hep birlikte, sevinci de.. Bugün ölecekmiş gibi hüznü yüzeysel, hep yaşayacakmış gibi mutluluğu en derinde yaşayalım. Bizi mutlu eden her ne ise yakasına yapışalım, bırakmayalım. Keder mi; onu da yaşayalım. İnsan hepsini yaşamalı hayatta. Düşünsenize kaldıramayacağımız bir yük binse omuzlarımıza çökeriz değil mi? Hiçbir acı kaldıramayacağımız kadar ağır değildir. Mutluluk ise her ne kadar çok olursa kaldırırken o kadar rahat kaldırırız. Yaşayın.. Hep mutlu olamayız evet ama mutlu olacak o kadar çok neden var ki hayatta. Yanınızdaki insana bakın mesela.. Varlığı bile yeter bazen mutlu olmaya.. Hayatın hakkını verelim hep birlikte. Armağan kabul edelim aldığımız her nefesi ve her nefeste bir kez daha yaşayalım.. En yüksek dozda yaşayalım hayatı. Yaşamaktan yorgun düşelim gerekirse ama vazgeçmeyelim..

          Hayal edin.. Olmayacak bir hayal benimki demeyin. Sizi mutlu eden herşeyi hayal edin. Hayatta olmayacağını düşündüğünüz herşeyi hayalinizde birer birer gerçekleştirin.. Gerçekler acı verir ya bazen. Gerçeklerden kaçıp küçük yalanlara sığınırız bazen. Yalanlar bazen gerçeklerden daha mutlu eder. Ama hayal, olmayacağını bilsek bile mutluluk verir ve yanında zararı getirmez. Ulaşılamaz dediğiniz herşeyi hayal edin. Beyninizde tek tek canlandırın. Gerçeğe dönüşmesini beklemeyin. Bir temenni ya da bir siliniş değildir hayal. Bize küçük bir umuttur belki de. Gözlerinizi kapatın ve hayal sınırlarınızı zorlayın. Sizi tebessüm ettiriyorsa hayal etmeye devam edin ve vazgeçmeyin. Hayal umudun kardeşidir ve gerçeğin en masum yanı..

          Şimdi yine her zaman yaptığımızı yapalım hep birlikte. Başımızı yukarıya kaldırıp, gökyüzünün huzur veren mavisine bakalım. Gerçek engin maviye bakmaya devam edelim ve sığdırabildiğimiz kadar hayal sığdıralım. Hayatın tüm gerçeklerine inat, hayalin mutlu eden duygusuyla kocaman gülümseyelim ve doldurabildiğimiz kadar mavi dolduralım avuçlarımıza..

         Hoşça, dostça, umutla kalın.

                                Emine ÖZEL SUMMAK