Adıyaman’da önceki gün Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen “Basınla İstişare” konulu toplantıya davetli olmam hasebiyle iştirak etmiş oldum.

                Söz konusu basın olunca, doğal olarak ilimizde basınla hasbihal olan çok sayıda gazeteci katıldı…

                Basının yanı sıra TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem ve teşkilatların değişik kademelerinin katılmış olduğu toplantıda, Başkanvekili Aydın önümüzdeki günlerde referanduma sunulacak olan yeni Anayasa paketi ve Cumhurbaşkanlığı sistemi üzerine detaylı bir bilgi sundu.

                Toplantıyı organize eden Merkez İlçe olunca, doğal olarak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem katılımcılarla özel ilgilendi.

                Geçmişten gelen teşkilatçılık anlayışının vermiş olduğu tecrübe olsa gerek, Başkan Erdem’in konuklarla özel ilgi ve alakası somut bir şekilde göze çarpıyordu.

                Basın mensubu olmamız hasebiyle birçok kurum ve kuruluşun benzer toplantılarına katılıyoruz, lakin bu organizasyonun tertip ve düzeninden tutun da en ince detayına varıncaya dek farklı olduğunu, daha profesyonelce icra edildiğini gözlemledim ve bu beni şaşırmadı da.

                Çünkü Başkan Erdem’i eskiden beri bilirim. Geçmiş yıllarda kendisiyle birlikte Milli Görüş partilerinin farklı kademelerinde çalışmışlığımız var.

                Kendisi yıllar öncesinden bu yana teşkilatçılığın içinde büyümüş, her kademesinde yoğrulmuş olması münasebetiyle teşkilatçılığı çok iyi bilen bir isim.

Sosyal diyaloğun nasıl sağlanacağını, seçmene nasıl gidileceğini, organizasyonların nasıl icra edileceğini, kısacası bir partide işleyişin ne şekilde yürüyeceğini en ince detayına kadar iyi bilen bir yapıya sahiptir…

                O bakımdan kendi teşkilat mensuplarıyla birlikte önceki gün tertip etmiş oldukları organizasyonu kusursuz yaptığı ayan beyan ortadaydı.

                Böylesine tecrübeli, işi bilen, teşkilatçılığın her kademesini en ince ayrıntısına varıncaya dek öğrenmiş olan bir ismin Ak Parti’de yönetici olması kanımca parti adına büyük bir avantaj.

                Belki göreve yeni gelmiş olmasından ötürü Ak Partililer bu meziyetini bilmiyor olabilirler ama zamanla yapacağı icraatlarla, sergileyeceği teşkilat çalışmalarıyla eminim kendiliğinden anlaşılacaktır.

                Bir basın mensubu olarak, Başkan Erdem’in yerelde Ak Parti’ye çok şey katacağını, partinin başarı çıtasını daha çok yükseklere taşıyacağını kendisini tanıyor ve biliyor olmamdan ötürü rahatlıkla söyleyebilirim.

                Rahmetli Erbakan Hocamız hep şunu söylerdi: “Adama göre iş değil, işe göre adam verin.” Yani ortada bir iş varsa ve siz o iş için ehil bir isim görevlendirirseniz o alandaki başarı oranı oldukça yüksek olur.

Dolayısıyla Hanifi Erdem bu iş için biçilmiş kaftan. Zaten Ak Parti yetkilileri de zamanla kendisini daha iyi anlayacaklardır.  

                Selam, sevgi ve gönül dolusu muhabbetlerimle…

Bilal KARADAĞ

   [email protected]