KHK ile memuriyetten atılanların işe geri dönebilmesi için yine KHK çıkarılacak. Bu konuda bayram tatilinin hemen sonrasında ki mesai günlerinde tüm illerde itiraz komisyonları (birimleri) kurularak, yapılacak olan itirazlar incelenecektir.

color:#242424;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-font-weight:bold">         color:#333333;border:none windowtext 1.0pt;mso-border-alt:none windowtext 0cm;
padding:0cm">Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli; hata sonucu kamudan atılanların tespiti yapıldığı anda görevlerine geri döneceklerini söyledi.
"Times New Roman";color:#242424;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-font-weight:
bold">

color:#242424;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-font-weight:bold">         Kurban Bayramında memleketi Giresun`a giden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli; "Times New Roman";color:#4D4E53;border:none windowtext 1.0pt;mso-border-alt:
none windowtext 0cm;padding:0cm;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-font-weight:
bold">15 Temmuz sonrası on binlerce memurun ihraç edildiğini, bu konuda birçok itirazın da gündeme geldiğini söyleyerek, FETÖ ile hiç bir bağı olmadığını belirtenlerin şikayetleri ve işe dönüşlerinin yeni bir KHK ile mümkün olacağını belirtti.

color:#4D4E53;border:none windowtext 1.0pt;mso-border-alt:none windowtext 0cm;
padding:0cm;mso-fareast-language:TR;mso-bidi-font-weight:bold">        
color:#4D4E53;mso-fareast-language:TR">Açığa alınanlar ve ihraç edilenler arasında AK Parti milletvekillerinin üstünde baskılar kurarak suçsuz olduğunu söyleyenler var. Elbette ki hiç kimse ben FETÖ’cüyüm demez. Ancak her açığa alınan yada ihraç edilen de FETÖ’cü değildir. Aralarında mağdur olanlarda mutlaka vardır. Birileri bu mücadeleyi kendi şahsi hesaplaşmalarına alet etmeye çalışıyor olabilir.  

color:#4D4E53;mso-fareast-language:TR">         Başbakan yardımcısı Nurettin Canikli, Açığa alınmalarda ve ihraçlarda Hata oranının %1`in bile altında çok düşük olduğunu söyledi. Ancak mağduriyetlerin tamamen ortadan kaldırılması için bir itiraz mekanizmasının oluşturulması yönünde çalışmalar devam etmektedir.           haksız yere ihraç edildiği tespit edilenlerin aynı yöntemlerle görevine iade edileceklerini açıkladı.

color:#4D4E53;mso-fareast-language:TR">         Mağdur olduğunu düşünenlerin itirazlarını incelemek üzere tüm Valiliklerde ve Başbakanlık bünyesinde birer Komisyon oluşturulacaktır. İtirazlar bu komisyonlara yapılacak. KHK ile haksız yere ihraç edilen mağdurlar KHK ile geri dönecekler. Canikli; Bayramdan sonra Bakanlar Kurulunun ilk işlerden biriside bu Komisyonların (Birimlerin) oluşturulması olacaktır dedi.

color:#4D4E53;mso-fareast-language:TR">Fadli DOĞAN

color:#4D4E53;mso-fareast-language:TR">[email protected]