Hamza  Yiğit’i  Yürütelim..
(9) Hamza Yiğit’in yürümesi için hayır severlerin desteğine ihtiyacı  var. 
Semra ve Hacı İpek çiftinin; İkinci çocuğu olarak dünya gelen. Hamza Yiğit İpek doğum sırasında oksijensiz kalmaya bağlı olarak Serebral palsi (beyin felci) geçirdi.
 Doğduğu günden bu yana tedaisini aksatmadan devam ettirdiklerini söyleyen anne Semra İpek “Hamza Yiğit’in tedaviye olumlu cevap vermesi ile iyileşme sürecinde önemli mesafe aldıklarını kaydetti”. İpek ailesi, yıllar süren mücadeleleri için, şöyle konuştu: 

Devlet Sağlık Giderlerinin Tamamını Karşılamıyor
“Serebral palsi imkânsız bir hastalık değil. Hamza’nın sağlığına kavuşması için büyük çaba gösteriyoruz. Devletin karşıladığı tedavi 1 gün diğer 4 günü kendimiz karşılıyoruz maddi olarak bunu karşılamamız mümkün değil. Bu tedavinin  ekonomik maliyeti oldukça yüksek satacak ne bir mal,mülk nede başka bir şeyimiz yok.
Çalmadık kapı, gitmedik kurum kalmadı. Hiçbir yerden destek bulamadık” Diyen Semra İpek sözlerine şu şekilde devam etti. “Buradan Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum sesimizi duyun. Hamza Yiğit’in tedavisini yaptırın. Hamza Yiğitim akranları gibi yürüsün.
Şu an da tedavimiz özel bir fizik merkezine devam ediyor. Çocuğumun konuşması netleşti, vücut kontrolleri arttı. Acil alınması gereken cihaz ve aparatları var. Bunlar çok pahalı olmasından dolayı alamıyoruz.
 

Tedavilere Cevap Verdi
“Tedaviye başladığımızda; doktorlar Hamza’nın konuşamayacağını, vücut fonksiyonlarının normalden çok yavaş gelişeceğini söyledi. Önce zihinsel engelli raporu da vardı ama 4 yıl boyunca aldığı tedavilerle Hamza imkânsızı başardı. Baş kontrolünü sağladı, konuşmaya başladı, kapalı olan algıları açıldı, fizik tedavilerle vücut kontrolünü de sağladı. Hamza’nın yürüyemeyeceğini söyleyen doktorlar şimdi yürüyebileceğini düşünüyorlar.
 

Normal Okula Gidiyor
     Hamza, kaynaştırma öğrencisi olarak okula gidiyor. Konuşamaz denildi, okuryazar oldu, kendi yaşıtlarıyla aynı seviyeye gidiyor. 
HADİ KALK AYAĞA, YÜRÜ GÜNEŞE
Hamza’ya alınması gereken cihaz ve Hastane tedavi giderleri için. Ankara Valiliği’nden izinli yasal bir kampanya başlatıldı. Kampanyanın sloganına Hamza’nın Beşiktaş sevdasından dolayı ‘Hadi Kalk Ayağa, Yürü Güneşe’ dedik. Bunun için de bir ışık bekliyoruz..”Diyen Anne Semra İpek.
 

Anadolu Beşiktaşlılar Derneği Destek Oldu
Sözlerinin devamında. “Ankara’da yaşayan Beşiktaş taraftarları geliri 9 yaşındaki Hamza Yiğit İpek’e bağışlanan ‘Kemal ’isimli müzikalde bir araya geldi. Semra İpek oğlu Hamza Yiğit’in koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu da belirtti”
 

Aylardır Çalışamıyorum

Hacı İpek ise belediyenin işletmiş olduğu büfeyi kaldırdığı başka yer vermediği için işsiz kaldığını ifade etti. Simit satarak geçimini sağlayan baba Hacı İpek 6 ay önce bir arabanın tezgâhına çarparak kendisini sakatladığını söyledi. Baba İpek, iş istiyorum; en azından çocuğumun bazı giderlerini karşılarım diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Doğuştan beyin felci olan 9 yaşındaki Hamza İpek’in tedavisi için gereken parayı temin etmek için. İpek  ailesi neredeyse tüm gazetelerde ve medyada duyurulmasına rağmen, maalesef gereken desteği alamamış. Çaresizlik içinde; Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere  tüm Türkiye’den ve hayır  sever halkımızdan ve  özellikle devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz” Dedi

Yardım İçin:

Ziraat Bankası
HAMZA YİĞİT İPEK
TL 1:80048235-5004
Iban:TR840001000731800482355004
USD hesap:80048235-5005
İban:TR570001000731800482355005
EUR HESAP:80048235-5006
IBAN:TR300001000731800482355006

Semra ipek : 05388120976
Ankara valiliği 19470 sayılı izin

HABER:Irmak Suna Binici