AK Parti tarafından altı ay kadar önce düzenlenen Adıyaman Siyaset Akademisi’ne “öğretmen” olarak gelen İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya 9–10 kişinin de hazır bulunduğu, Belediye Konferans Salonu karşısındaki çay sohbeti esnasında “Mevcut belediye başkanlarının aday adayı olduğunu şimdiden ilan etmesi mubah görülüyor da, diğer partililerin açıklaması niye günah görülüyor? Mevcut başkanlar tekrar aday adayı olunca belediye imkânlarını seçime kadar olabildiğince harcarken diğer aday adaylarına oranla maça 1–0 önde başlamış olmuyorlar mı? Bu eşitsizliğin giderilmesi için aday adayı olacak mevcut belediye başkanlarının seçimden 6 ay önce istifa etmesi konusunda mevzuatta değişiklik yapılması isabetli olmaz mı?” sorularıma gülerek “Buraya deneyim paylaşımı için geldim” demekle yetinmesi üzerine ben de aynı şekilde yarı esprili bir şekilde “Topu taca iyi attınız başkan!” diyerek gülüşmüştük.

Önümüzdeki yerel seçimde de aday adayı olduğunu açıklayan mevcut Belediye Başkanımız Necip Büyükaslan’ın, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi ziyareti sonrası yerel gazetelerde yayınladığı teşekkür mesajının satır arasını okuduğumda işte yukarıdaki anekdotu hatırladım.
Çünkü adayın kim olacağına dair son kararın parti genel merkezlerinin iki dudağı arasına bırakıldığı mevcut seçim sisteminde, aday adaylarından olduğu/olabileceği veya aday adayı olmazsa bile genel merkezce işaret edilebileceği çeşitli ortamlarda dillendirilen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez ile başbakanımıza eşlik eden “eskimemiş” milletvekillerinden Şevket Gürsoy ile Husrev Kutlu adının teşekkür edilenler arasında yer almayıp genel ifadeler içerisinde mütalaa edilmesi dikkatimi çekti. Eşlik eden vekillerden Mahmut Göksu’nun da bu iki vekilimizin ateşine yanması! ise işin cabası olmuş galiba…
Kutlu’nun, 2011 seçimlerinde listede yer almamasına, Gürsoy’un ise seçilme olasılığı en zayıf 5’nci sırada yer almasına rağmen her ikisinin de gönül koymayıp ahde vefa duygusu içerisinde parti çalışmalarına devam etmesi, Kutlu’nun halen Ankara’da serbest avukatlık yapmasından dolayı Yüksek Seçim Kurulu’nda partisini temsil etmesi, Gürsoy’un ise edindiği misyon gereği bilhassa kavgalı aileleri barıştırmak için Adıyaman’la irtibatını kesmemesi takdir edilecek hususlardan olsa gerek…
Bunların nedeni Büyükaslan’ın kendisinde mi? Yoksa Başkan Göksu’ya yönelttiğim sorunun cevabında mı?
Karar sizin...
Not: AK Parti Adıyaman Belediye Başkanı Aday Adayı gazeteci meslektaşımız Mehmet Emin Danış, 6 Ekim 2013 Pazar günü saat 09.45’te Kanal 7 Avrupa Televizyonu Sektörde Vizyon programında projelerini açıklayacak. Bakalım Eğir Çayı Parkı ve çevre düzenlemesini de vizyonuna almış mı?
Mustafa Işıldak www.isildakkalem.com
0532–422 95 28 [email protected]