Eskiden beri düşündüğüm adeta içimde ukde olan bir konuydu.

Adıyaman dışında yaşayan insanlarımızın bir yönü, bir yüzü Adıyaman’a çevrilebilse, onların bilgi, görgü, fikir ve imkanları koordine ve organize edilebilse ve memleketimize çekilebilse, inanın Adıyaman çok daha farklı olacak.

Kendileri Adıyaman dışında olsalar bile yüreklerinin bir yerinde her zaman için Adıyaman sevgisi, Adıyaman hasreti olan o kadar çok Adıyamanlı var ki.

Yaşadıkları farklı tecrübeler, gördükleri farklı yerler ve tanıdıkları farklı insanlardan edindikleri çok güzel fikirler ve öneriler olduğuna hep inanmışımdır. Zira dışarıdan bakıp görmek insana farklı açılardan değerlendirme ve fark etme imkânı sunmaktadır.

Bu insanlarımızı bir şekilde organize etmek, içlerindeki memleket sevgisini açığa çıkarmak ve bunu hizmete dönüştürmek gerçekten çok önemli. Bunu başaran şehirlerin önemli gelişmeler yaşadığı gerçeğini meraklıları elbette iyi bilmektedir.

Varsa küskünlerimizle barışmak, varsa kırgınlıklarımızla yüzleşerek onarmak bu yolda çok önemli bir aşamadır.

Şehri yöneten kurumların sahipliğinde, organizesinde, yönetiminde gerçekleştirilebilecek böyle bir çalışma elbette ilgi ve önem gerektirir.

Bunu kelimelere ve oradan da anlamlı cümlelere dökmek, şehir dışında yaşayan hemşehrilerimizden duymak elbette güzel ve etkili olacaktır. Aynı zamanda içlerinde yaşattıkları hatıraları ve özlemleri seslendirmek, bunu insanlarla paylaşmak ve Adıyaman’a ulaştırmak da ayrı bir anlam ve güzellik taşır.

Gerek Adıyaman’da gerekse Adıyaman dışında yaşayan hemşehrilerimiz için söz konusu memleket olunca gönüllerin bir olduğunu biliyoruz. Boşuna “Gönül Şehri Adıyaman” demedik. Bu gönle dokunmak gerek, bunu da kimlerin yapması gerekeni biliyorsunuz.

Mercan Televizyonunda haftada bir yaptığımız “Kente Dair” programı ile şehrimizdeki değerleri, fikirleri ve önerileri gündeme getirmeye, seslerini duyurmaya çalışıyoruz.

Adıyaman dışında yaşayan hemşehrilerimiz için de Adıyaman Kent Konseyi’nin internet ortamında YouTube kanalı üzerinden başlattığımız canlı yayınlarla gerçekleştirmek düşüncesindeyiz. İmkanlarımız ölçüsünde bunu başlattık çok şükür ve ilk konuğumuz yıllar önce İstanbul’a yerleşen gazeteci yazar kardeşimiz Naif Karabatak oldu. Keyif verici ve ilgi çekici bir yayın oldu. Naif Karabatak ismi gibi naifçe bir üslupla güzel şeyler, önemli tespitler ve hatta dikkate alınması gereken eleştiriler dile getirdi sağ olsun.

Kısmet olur ve Allah ömür verirse devam edeceğiz. Listemiz kabarık. Hepsi birbirinden değerli hemşehrilerimizle yayında bir araya geleceğiz. Bizler onların sesi olarak onlar da gurbetten ses vererek vazifelerimizi yapmış olacağız. Gerisi bunu dikkate alması ve değerlendirmesi gereken yerlerde. Bu onların bileceği şey tabi. Ama biz bildiğimizi ifade etmekten ve elimizden geleni yapmaktan geri durmayacağız.

Daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir kurmak hem kendimize hem şehrimize hem de çocuklarımıza karşı bir borçtur. Lütuf değil, borçtur.

Adıyaman Kent Konseyinin YouTube kanalına abone olarak destek verebilirsiniz, bu bizi memnun eder, şevk verir. Öneri ve yapıcı eleştirilerinizi bekliyoruz.

Kalın sağlıcakla efendim.