Zorunlu trafik sigortasına yapılan yüzde yüz zam nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten taksiciler, geçen sene bin 500 lira olan zorunlu trafik sigortasının bu sene 3 bin TL olduğunu ifade ettiler.

Adıyaman eski Devlet Hastanesi civarında 35 senedir taksicilik yapan Mehmet Korkmaz, hastanenin taşınmasının ardından işlerinin durduğunu ve zorunlu trafik sigortasını ödeyecek durumda olmadıklarını vurguladı.

İşlerinin durgunluğunun yanı sıra sürekli yapılan zamlar nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade eden Korkmaz, “Geçen sen 169 lira olan kasko bu sene 600 lira. Kazam olmasa bile bu rakamı ödemek zorundayım. Yarın bu fiyat artabilir.  Zorunlu trafik sigortası için geçen sene bin 500 lira yatırıyorduk. Bu sene 3 bin TL oldu. Yüzde 100 bir artış söz konusu.  Çok büyük adaletsizlik var. Hastanenin taşınması ile zaten iş yapamıyoruz. Taksici esnafının günlük kazancının bellidir. Adıyaman gibi bir yerde taksicinin kazanacağı para ortadadır. Burada birçok esnafımızın günlük kazancı 20 ile 50 TL’yi geçmez” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber