Oda’nın 45. Olağan Genel Kurul çalışmaları kapsamında İl Temsilciliği Genel Kurul ve Seçimler süreci, yapılan seçimlerin ardından sona erdi. 
Genel Kurul toplantısında, seçimlerde basılı ve blok liste kullanılmasına dair verilen önergenin kabul edilmesiyle, müracaatta bulunan tek liste ile seçime gidildi.
İl Temsilcisi Türker Yener, yaptığı açıklamada, Genel Kurul ve seçimlerin tüm meslek kuruluşlarına örnek teşkil edecek şekilde sorunsuz devam etmesi, demokrasi anlayışının Ziraat Mühendisleri tarafından en güzel şekilde ortaya koyulduğunun açık bir göstergesi olduğunu söyledi.
Yener, kurulda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

Dünya nüfusunun artması, buna karşın tarım alanlarının azalması, mevcut kullanılabilir tarım arazilerinin ise zaten sınır düzeye ulaşmış olması, insan ve hayvanlar için gerekli besin maddesi teminini zorlaştırmaktadır. Bu durumda en az alandan, en az maliyetle en yüksek tarımsal verimin alınması zaruri hale gelmiştir. Bunu sağlamanın yegane yolu, tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, tarımsal üretimde geleneksel metodların biran önce terkedilerek yerine modern tekniklerin kullanılmaya başlamasıdır. Bu zaruret, Ziraat Mühendislerinin önemini her geçen gün daha da arttırmaktadır. Bununla birlikte, Ziraat Mühendislerinin çalışma alanı sadece gıda üretimi ile de sınırlı değildir. Özellikle ilimizin de dahil olduğu sanayisi tarıma dayalı bölgelerde, sektöre hammadde teminini sağlamada da önemli sorumlulukları bulunmaktadır

Bu bağlamda, kamu yararı ve toplumsal sorumluluğu her zaman ön planda tutan ve bilimin rehberliğini kendisine ilke edinen Ziraat Mühendisleri Odası, tüm mensupları ile birlikte bugüne kadar izlediği mücadele çizgisini korumak ve sürdürmekte kararlı olduğu gibi, ülkeye, topluma, mesleğe ve meslektaşlara ilişkin çalışmalarını da sürdürmeye devam edecektir diyen Yener, Seçimler sonucunda yeniden güven tazeleyen yönetim kurulu üyelerimizi tekrar tebrik eder, başarılarının artarak devam etmesini dilerim şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber