Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Adıyaman Yurt Müdürlüğünde Nevruz kutlamaları oldukça coşkulu geçti.

Nevruz, Adıyaman Yurt Müdürlüğünde gün boyunca gerçekleştirilen çeşitli aktivitelerle kutlandı. Gündüz saatlerinde yurt bahçesinde davul zurna eşliğinde kutlanmaya başlanan nevruz etkinliklerine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Kurum personelinin de katıldığı bu etkinliklerle doyasıya eğlenen öğrenciler, yurt bahçesinde çektikleri halaylarla yorgunluklarını attılar.

Nevruz kutlamalarına, kurum personeli ve öğrencilerin katılımıyla fidan dikimi ile devam edildi. Yurt bahçesine toplam 350 fidanın dikildi. Yurt öğrencilerinin “Benim de bir dikili ağacım olsun” sloganıyla fidan dikimi için yarıştılar.

Yurt Müdürü M.Sami Köroğlu, öğrencilerin, yaşam alanlarına sahiplenmesine dikkat çekti.

Nevruz Bayramında öğrenciler arasında satranç yarışmaları ve çeşitli sportif aktiviteler ile kutlamalara devam edildi.

Akşam saatlerinde konferans salonunu dolduran yüzlerce öğrenci, orkestra eşliğinde verilen müzik ziyafeti ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendiler.

Yurt müdürü M. Sami Köroğlu, “Nevruzun temel prensibi olan sevgi, kardeşlik ve yardımlaşma, bu tür faaliyetlerle öğrencilerimiz arasında daha da yaygınlaşarak benimseneceğine inanıyorum. Bu kapsamda KYK Adıyaman Yurt Müdürlüğü’nün sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin her geçen gün artarak devam edecektir. Kutlamalara katılan herkese teşekkür ediyor, yüzü sevgi, dostluk ve barıştan yana olan herkesin Nevruz Bayramını kutluyorum” dedi.

 

Editör: Adıyaman Haber